Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Κατά των μεταναστών: Προσαγωγή και έρευνα για «ρατσιστικό» λόγο σε διαχειριστή ιστοσελίδας στο Βόλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατά των μεταναστών: Προσαγωγή και έρευνα για «ρατσιστικό» λόγο σε διαχειριστή ιστοσελίδας στο Βόλο

Στην Ασφάλεια Βόλου προσήχθη ο διαχειριστής της σελίδας Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών στο Βόλο, όπως αναφέρει το thessalia.gr . Πρόκειται για τον διαχειριστή της σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ομάδα δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου κι έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη. Τα όπλα που -σύμφωνα με την ανάρτηση- διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν και άδειες οπλοφορίας) μαζί με δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει». Οργάνωναν αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο και ο διαχειριστής καλούσε τα μέλη στις 6 το απόγευμα για να οργάνωση. Επίσης, διοργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους, προκειμένου να φυλάξουν τα σύνορα…

Κινητοποίηση

Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές. Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου. Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθείς αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ