Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Καταδικάστηκε ηλικιωμένος ομογενής για απάτες στην Καλιφόρνια που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια δολάρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε ηλικιωμένος ομογενής για απάτες στην Καλιφόρνια που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια δολάρια

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάστηκε ένας 73χρονος ομογενής στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας, για απάτες που διέπραξε στην δεύτερη πατρίδα του, από τις οποίες αποκόμισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, ο ο ομοσπονδιακός δικαστής George Wu ενώπιον του οποίου δικάστηκε ο ηλικιωμένος ομογενής παράλληλα με την ποινή που του επέβαλε τον διέταξε να επιστρέψει το ποσό που καταχράσθηκε από τους ανυποψίαστους πολίτες με την υπόσχεση οι επενδύσεις τους να τους επιφέρουν μεγάλα κέρδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Καλιφόρνιας “Santa Barbara Independent”, την οποία είδηση αναμετέδωσε η μεγάλη εφημερίδα της ομογένειας στην Αμερική “Εθνικός Κήρυκας” στην οποία αναφέρεται και το όνομα του δράστη, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε ενορχηστρώσει επί πέντε χρόνια από το 2010 έως το 2015 απάτη με πρόσχημα επενδύσεων, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο 130 ανθρώπους που του εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους.

Ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος ως πρόεδρος και κύριος μέτοχος της Εταιρίας Prima Ventures, φέρεται να εξαπατούσε τα θύματά του προσφέροντας τους την ευκαιρία να επενδύσουν σε εταιρείες όπως FaceBook, Twitter, Etsy, Alibala και e-Waste προτού εισαχθούν στο Χρηματιστήριο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο 73χρονος ήταν δραστήριο μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και παρουσιαζόταν ως μεγαλόκαρδος επιχειρηματικός γκουρού που συμμετείχε σε οργανισμούς όπως είναι των Παράλυτων Απόμαχων Αμερικής και του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συνδέσμου. Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για τον ομογενή ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια όταν η εκεί Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) διεξήγαγε έρευνα για συμπεριφορές απάτης εκ μέρους του η υπόθεση του έφτασε στο FBI όπου με την σειρά του έκανε την δική του έρευνα και σταμάτησε την παράνομη δράση του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος μετά τον στενό κλοιό των αμερικανικών αρχών πριν από ένα χρόνο δήλωσε ενοχή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ