Καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω Zoom

Eξ αποστάσεως και μέσω τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, επιβλήθηκε η ποινή θανάτου σε έναν τριανταεπτάχρονο άνδρα στην Σιγκαπούρη, για εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στην ιστορία της πόλης όπου επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών. Ο Πουνιθαν Γκενάσαν καταδικάστηκε την Παρασκευή για συμμετοχή σε εμπορίο […]

NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω Zoom

Eξ αποστάσεως και μέσω τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, επιβλήθηκε η ποινή θανάτου σε έναν τριανταεπτάχρονο άνδρα στην Σιγκαπούρη, για εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στην ιστορία της πόλης όπου επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών.

Ο Πουνιθαν Γκενάσαν καταδικάστηκε την Παρασκευή για συμμετοχή σε εμπορίο ηρωίνης το 2011, την στιγμή που η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

“Για την ασφάλεια των εμπλεκομένων στην διαδικασία η διαδικασία διεξήχθη μέσω τηλε-διάσκεψης” ανέφερε εκπρόσωπος του δικαστηρίου ερωτηθείς σχετικά από το Reuters, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η ποινή αυτή επιβάλλεται από απόσταση.

Ο δικηγόρος του Γκενασάν επιβεβαίωσε την επιβολή της ποινής μέσω της εφαρμογής Zoom και ανέφερε ότι ο πελάτης του εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση.

Ενώ ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατακρίνουν την χρήση ζουμ για τέτοιες περιπτώσεις, ο δικηγόρος αναφέρει ότι δεν είχε κάποια αντίρρηση σε αυτή, καθώς αφορούσε μόνο την ανακοίνωση της ποινής, η οποία μπορούσε να ακουστεί καθαρά και δεν παρουσιάστηκαν νομικά επιχειρήματα.

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για τα παράνομα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι-μεταξύ αυτών και πολλοί αλλοδαποί- να έχουν απαγχονιστεί τις τελευταίες δεκαετίας.

“Η εφαρμογή της θανατικής ποινής στην Σιγκαπούρη, είναι βάρβαρη και απάνθρωπη, ενώ η χρήση τεχνολογιών, όπως το Zoom για την καταδίκη ενός ανθρώπου σε θάνατο ενισχύει τα χαρακτηριστικά αυτά”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ασίας, Φιλ Ρόμπερτσον.

Το Παρατηρητήριο έχει στο παρελθόν καταδικάσει αντίστοιχει περίπτωση στην Νιγηρία, όπου και εκεί η ποινή του θανάτου επιβλήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ