Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Καταγγελία Καπερνάρου για διάταξη στα μέτρα του νέου Αρχιπυραγού και νυν Πύραρχου στο Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία Καπερνάρου για διάταξη στα μέτρα του νέου Αρχιπυραγού και νυν Πύραρχου στο Μάτι

Για φωτογραφική διάταξη του με την οποία συστήνεται μια θέση Αρχιπυραγού κάνει λόγο σε σημερινή του έγγραφη ανακοίνωση ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής οικογενειών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Βασίλης Κκαπερνάρος.

Ο γνωστός δικηγόρος, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη θέση αναμένεται να καταληφθεί από τον νυν Πύραρχο Γεώργιο Πορτοζούδη, αφού δεν υπάρχει άλλος αξιωματικός της ΥΕΜΠΣ και του ανωτέρω κλάδου για να προαχθεί σε αυτήν.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ο Βασιλης Καπερνάρος αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι στο “υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 70 παρ.1, και πιο αναλυτικά των ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, περίπτωση (7) – Χειριστές Εναερίων Μέσων , συστήνεται μια θέση Αρχιπυράρχου.

Η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική και η συγκεκριμένη θέση αναμένεται νακαταληφθεί από τον νυν Διοικητή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού σώματος, Για να μη ξεχνάμε, ο κ. Πορτοζούδης ήταν διοικητής της ΥΕΜΠΣ την 23/07/2018 όπου την ώρα που καιγόντουσαν οι 102 συνάνθρωποί μας στο Μάτι, αυτός με την κυρία επισκέπτριά του έφευγε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση και ενώ το περιεχόμενο των καμερών της ΥΕΜΠΣ το οποίο αποδεικνύει αυτό και πολλά άλλα δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια του αρμοδίου Ανακριτού.

Προφανώς το Υπουργείο και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κύριος Ν. Χαρδαλιάς, θέλει να τον τιμήσει για τη «συμβολή» του στην εθνική τραγωδία στο Μάτι, αλλά και να τον ευχαριστήσει για τις πιλοτικές υπηρεσίες του με τα Ε/Π του ΠΣ σε όλη την Ελλάδα ( προσφάτως και στους Παξούς).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ