Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελία σοκ: Νομικά καθοδηγούμενοι αρνητές, απειλούν με μηνύσεις και αγωγές τους γιατρούς

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, καταγγέλλει ότι οι αρνητές που ζητούν εκταφές και αμφισβητούν τους θανάτους από covid 19 έχουν «σίγουρα νομική κατεύθυνση»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία σοκ: Νομικά καθοδηγούμενοι αρνητές, απειλούν με μηνύσεις και αγωγές τους γιατρούς dikastiko

Σε μια καταγγελία που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην έρευνα που διενεργείται από τις αρχές ασφαλείας της χώρας (Εισαγγελίες και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) προχώρησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

νομικά καθοδηγούμενοι αρνητές

Συγκεκριμένα μίλησε για οργανωμένη νομική επίθεση σε βάρος γιατρών από αρνητές, με τους υγειονομικούς να βρίσκονται μπροστά σε ακραίες συμπεριφορές:  «Είναι ακραίες οι συμπεριφορές- ζητούν ακραία πράγματα, αμφισβητούν τους θανάτους από covid ζητούν εκταφές και απειλούν με μηνύσεις και αγωγές τους γιατρούς. Αυτό που φαίνεται είναι να έχει στηθεί μία βιομηχανία σε βάρος γιατρών. Οι δικηγόροι που εμπλέκονται είναι από όλη τη χώρα. Υπάρχουν απειλές μηνύσεων και ζητούν επαλήθευση ευρημάτων των Νοσοκομείων. Είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση. Ευτυχώς έχουν ενεργήσει οι Δικαστικές Αρχές βάζοντας κάποιο φρένο. Εμείς ζητάμε να υπάρξει προστασία του ιατρικού κλάδου. Ζητάμε ακαταδίωκτο με την έννοια της προστασίας της επιστημονικής αλήθειας».

Έρευνα

Η δικαιοσύνη και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος την ίδια στιγμή διερευνούν τουλάχιστον 10 ιστοσελίδες και λογαριασμούς σόσιαλ μίντια για διακίνηση αντιεμβολιαστικού περιεχομένου, με ψευδείς ειδήσεις  . Σε πρώτο πλάνο είναι και ένας δικηγόρος: «Υπάρχει σίγουρα νομική κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι υπάρχει πρότυπο συμπεριφοράς από τους αρνητές σε όλες τις περιοχές της χώρας», είπε μιλώντας στον Ant1 η κ. Μαστοράκου. νομικά καθοδηγούμενοι αρνητές

«Βιομηχανία»

Η έρευνα της Δικαιοσύνης ξεκίνησε μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτα, ο οποίος στην παραγγελία του προς όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, μίλησε για ενδεχόμενες προσπάθειες, κάποιοι να κερδοσκοπούν σε βάρος των αντιεμβολιαστών:

νομικά καθοδηγούμενοι αρνητές

«…Υπενθυμίζονται και τα διαλαμβανόμενα σε προγενέστερες, πρόσφατες, εγκυκλίους μας και, ιδίως, η επιβαλλομένη προσπάθεια εξιχνίασης τυχόν «κυκλωμάτων» που αναπτύσσουν την εγκληματική δραστηριότητα αναφορικά με την παραγωγή πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Επισημαίνομε δε ακόμη και την ανάγκη ελέγχου  της δημιουργίας πυρήνων προπαγάνδας και δράσης από  επιτήδειους υπαίτιους που με το περίβλημα αντιεμβολιαστικών θεωρήσεων και ιδεών, δρασκέλισαν ήδη το κατώφλι της νομιμότητας και εκδήλωσαν ή θα  επιχειρήσουν να αναπτύξουν δραστηριότητες με συμπεριφορές απτόμενες των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα (πρβλ. άρθρα 169, 183, 186, 330, 386 κ.ά.), που μπορεί να κατευθύνονται, εκτός άλλων και στην οικονομική εκμετάλλευση ανυποψίαστων συνανθρώπων μας.

Τέλος, αναντίρρητα είναι σεβαστή η ελευθερία και αναφαίρετο το δικαίωμα του καθενός να έχει τις προσωπικές απόψεις και ιδέες του για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού COVID-19, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι οι θεωρήσεις αυτές του παρέχουν, επ’ ουδενί, το δικαίωμα να  τις εκδηλώνει με αντικοινωνική συμπεριφορά και να τις μετουσιώνει προβαίνοντας σε πράξεις που υπερβαίνουν τα όρια του νόμου και  εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κυρωτικών κανόνων του ποινικού δικαίου».

Το youtube

Για να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση από ιδιοτελείς ανθρώπους που παρασύρουν τους αντιεμβολιαστές, το Youtube (σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post) αποφάσισε να μπλοκάρει στις ΗΠΑ  βίντεο παραπληροφόρησης για την πανδημία. Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Ηλίας Σιδέρης «…η απόφαση του youtube είναι άμεσα εκτελεστέα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. νομικά καθοδηγούμενοι αρνητές

Η πλατφόρμα μπορεί να κατεβάσει οποιαδήποτε βίντεο θεωρεί ότι αντιβαίνει τους κανονισμούς και τις συστάσεις της. Οποιαδήποτε ανάρτηση σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο που παραβιάζει ποινικό νόμο και κυρίως την υπό διαβούλευση διάταξη για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στη  δημόσια υγεία θα μπορεί να αφαιρείται όχι μόνο με παρέμβαση του κοινωνικού δικτύου αλλά και της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ