Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Καταγγελίες για καψόνια – βασανιστήρια σε εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελίες για καψόνια – βασανιστήρια σε εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς

Την παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης έχουν προκαλέσει σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνα καψόνια-βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά, σε βάρος των νεοσύλλεκτων ευζώνων.

Σύμφωνα με καταγγελίες που κατατέθηκαν στην εισαγγελέα έξι εκπαιδευτές φέρονται ως υπαίτιοι βαριάς σωματικής βλάβης με δόλο, καθώς και για τη διάπραξη των αδικημάτων περί βασανισμού με δόλο και της απόπειρας εκβίασης με δόλο!

Η καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο ereportaz.gr κάνει λόγο για ισόβαθμους οπλίτες καθώς κατά τη διάρκεια τακτικής εκπαίδευσης διέταξαν τους νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο κατάματα επί μιάμισης ώρας περίπου σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου! Στη συνέχεια απαίτησαν να μην αναφέρουν πουθενά το γεγονός.

Όμως υπήρξαν περιστατικά που έπρεπε να μεταφερθούν στο 401 ΓΣΝΑ για εξέταση και θεραπεία λόγω των εγκαυμάτων που υπέστησαν από την επί 1ας ώρας και 30 λεπτών αδικαιολόγητης έκθεσης στον ήλιο κοιτώντας κατάματα αυτόν κατόπιν της διαταγής.

Από τις 18 Αυγούστου υπάρχει καταγγελία στην Εισαγγελέα υπηρεσίας του τακτικού στρατοδικείου Αθηνών η οποία κίνησε τις σχετικές διαδικασίες για την δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα πάντα με το ereportaz.gr, τα βασανιστήρια και τα σοβαρά καψώνια στην Προεδρική φρουρά αποτελούν πάγια τακτική και μάλιστα επικρατεί “ομερτά” στους νεοσύλλεκτους για ευνόητους λόγους…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ