Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Καταγγελίες σοκ για τη βιομηχανία πίσω από τους αντιεμβολιαστές: Οργανωμένα κυκλώματα για εκταφές βλέπουν οι ιατροδικαστές – BINTEO

Για ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. «Κάποιοι δικηγόροι διαφημίζουν τη διαδικασία της εκταφής, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση» αναφέρει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελίες σοκ για τη βιομηχανία πίσω από τους αντιεμβολιαστές: Οργανωμένα κυκλώματα για εκταφές βλέπουν οι ιατροδικαστές – BINTEO

Στην αρχή ήταν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, ακολούθησαν οι δεκάδες μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών, ενώ τώρα καταγράφεται και «τσουνάμι» για εκταφές όσων κατέληξαν.

Καταπέλτης για τον τρόπο λειτουργίας των διαφόρων κυκλωμάτων υπήρξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. «Το φαινόμενο των εκταφών και των σχετικών αιτημάτων φαίνεται πως είναι μια οργανωμένη προσπάθεια. Το παράδοξο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τα επιστημονικά δεδομένα για τον κορονοϊό, εν τέλει ζητούν την επιστημονική τεκμηρίωση ενός ιατροδικαστή» σημειώνει στο iefimerida.gr. αντιεμβολιαστές εκταφές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, για να γίνει μια εκταφή δεν είναι αρκετό το αίτημα κάποιων συγγενών. «Αυτός που αποφασίζει είναι εισαγγελικός λειτουργός. Τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα πρέπει να αμφισβητήσουν με στοιχεία το πιστοποιητικό θανάτου και ο εισαγγελικός λειτουργός θα κρίνει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις» εξηγεί.

Ερωτηθείς για τον όγκο των αιτημάτων για εκταφές που δέχονται, ο κ. Λέων επισημαίνει ότι «από τη δική μου οπτική έχουμε 2 με 3 κλήσεις τη βδομάδα. Και αυτό, κατά προσέγγιση, ισχύει και για όλους τους ιατροδικαστές».

Κατά τον ίδιο, «υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όλο αυτό τροφοδοτείται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ουσιαστικά κάποιοι δικηγόροι διαφημίζουν τη διαδικασία της εκταφής, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση. Οι δικηγόροι λένε ουσιαστικά “αν σας έχουν δώσει αυτό το πιστοποιητικό, εμείς είμαστε διαθέσιμοι για κάθε νομική ενέργεια”. Και όλο αυτό είναι πολύ επικερδές». αντιεμβολιαστές εκταφές

Οι «μπίζνες» δικηγόρων με αντιεμβολιαστές

Όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr υπάρχουν συγκεκριμένες κλειστές ομάδες στα σόσιαλ μίντια που κατευθύνουν τους πολίτες και προς συγκεκριμένους “επαγγελματίες” οι οποίοι δίνουν οδηγίες πάσης φύσεως. Νομικές και ιατρικές.

Ήδη η Εισαγγελία της Αθήνας διερευνά το γεγονός ότι κάποιοι φανατικοί αντιεμβολιαστές που διαθέτουν δίκτυο ενημέρωσης στα σόσιαλ μίντια με χιλιάδες ακολούθους, έχουν φθάσει στο σημείο όχι μόνο να παροτρύνουν πολίτες να αρνούνται τον εμβολιασμό και τις ιατρικές υπηρεσίες, αλλά να αμφισβητούν ευθέως θανάτους ηλικιωμένων από κορονοϊό και να κυνηγούν δικαστικά γιατρούς και νοσηλευτές. αντιεμβολιαστές εκταφές

Ειδικά στην Αθήνα έχουν υπάρξει τρία περιστατικά θανάτων υπερηλίκων σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, ύστερα από νοσηλεία για κορονοϊό, για τους οποίους συγκεκριμένοι δικηγόροι προχώρησαν σε σειρά νομικών ενεργειών αμφισβητώντας ότι πέθαναν από κορονοιό.

Και έφτασαν στο σημείο να αιτηθούν την εκταφή των πτωμάτων, αμφισβητώντας ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου και ιατρικούς φακέλους πλήρεις ως προς την αιτία του θανάτου των ηλικιωμένων!

Ενώ η Εισαγγελία της Αθήνας αρνήθηκε την εκταφή, αλλά ο δικηγόρος προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο και εκδόθηκαν δύο βουλεύματα (!!!) από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια, που έκριναν ότι, παρά την ύπαρξη των ιατρικών φακέλων, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι, παρά την επιστήμη, παρά τις βεβαιώσεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, πρέπει να γίνει η εκταφή.

Είμαστε τρελοκομείο πια, λέει ο Μ. Λαζανάς

Για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αρνητές που ακόμη και ενώ νοσηλεύονται αρνούνται ότι έχουν κορωνοϊό, μίλησε την Τετάρτη και ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους».

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

«Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ