Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Καταιγιστικές εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Η Αρχή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος δέσμευσε επίσης τους λογαριασμούς των γονέων του πατρός Αντωνίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταιγιστικές εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας MEGA

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου όπως είχε προαναγγείλει το dikastiko.gr. Με απόφαση του προέδρου της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) Χαράλαμπου Βουρλιώτη,  δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του π. Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και των γονέων του.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του π. Αντωνίου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έλεγχοι των Αρχών για τα οικονομικά στοιχεία της Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου (είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο), μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στην κεντρική δομή του Κολωνού, όπως και σε αυτές της Χίου, του Βόλου, της Πωγωνιανής και της Κόνιτσας.

Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, το πόρισμα των ελέγχων που πραγματοποιούνται από την Οικονομική Αστυνομία θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στις εισαγγελικές Αρχές.

Οι καταθέσεις για κακοποίηση

Όπως όμως έγραψε το dikastiko.gr «αγκάθια» δείχνουν να αντιμετωπίζουν οι εισαγγελικές αρχές με τις καταθέσεις από πρώην τροφίμους να… μπλοκάρονται εξαιτίας απειλών που δέχονται και γενικότερα υπό το καθεστώς φόβου που ακόμη βιώνουν.

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 19χρονος που με την κατάθεσή του στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας στις 16 Νοεμβρίου άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» καταγγέλλοντας σεξουαλική κακοποίησή του από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο (και μάλιστα επί σειρά ετών). Απειλές δέχεται και ο συνομήλικος του που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του.

Ένα από τα μηνύματα που έλαβε το θύμα μέσω messenger με το οποίο ο αποστολέας του τον προειδοποιεί να «μαζευτεί» διαφορετικά θα σταματήσει να ζει. «Το λοιπόν, ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σ κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ@@@ίες που έχεις κάνει κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι μ@@@ες σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο, θα σε σκοτώσω».

Σύμφωνα με πηγές της Realnews, οι εισαγγελείς ανηλίκων που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα, Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη, προσπαθούν να πάρουν μαρτυρίες από τουλάχιστον 3 ανήλικα που διαβιούν ακόμη σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Για τα συγκεκριμένα, υπάρχουν υποψίες ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης θα συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και μέσα στην εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 12 πρόσωπα, ενώ οι εισαγγελείς εστιάζουν στα τρία παιδιά, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες πως έχουν πέσει θύματα ασελγών πράξεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ