Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού – Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 12 κατηγορούμενους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η πρόταση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους και συγγενείς του αδικοχαμένου 19χρονου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού – Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 12 κατηγορούμενους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 12 κατηγορούμενους.

“Τα ελαφρυντικά που αιτούνται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Προτείνω την απόρριψη τους”, ανέφερε η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα, σύμφωνα με το Thesstoday.gr. Το πλήθος στο άκουσμα των λόγων της, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

“Ακούσαμε συγγνώμη αλλά δεν εννοούνταν”

“Οι 12 δήλωσαν όλοι πως συμβουλευθήκαν δικηγόρους κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρξε μεταμέλεια. Απλά στάθμισαν τα υπέρ και τα κατά. Έχουμε 12 ολοκληρωμένες προσωπικότητεςΕίναι νέοι αλλά όχι ανώριμοι. Δεν τέλεσαν ένα οπαδικό επεισόδια σαν όλα τα αλλά. Ήταν συνειδητή επιλογή και ώριμη πράξη με σχεδιασμό. Ακολουθούσαν την ομάδα τους ακόμη και κατά την περίοδο των απαγορεύσεων του Covid. Παραδέχθηκαν μόνο αυτά που δεν μπορούσαν να αντικρούσουν και τα παρουσίασαν όπως τους συνέφερε. Εκμεταλλεύτηκαν το λευκό ποινικοί μητρώο τους. Προσχηματική η καλή συμπεριφορά μέσα στο κατάστημα κράτησης. Αν είχαν βελτιωθεί θα είχαν μίλησαν και δε θα αποδεχόταν επιλεκτικά τη συμμετοχή τους”, σημείωσε η Κυριακή Κλιάμπα.

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού νωρίτερα εισήλθαν στο κτίριο των δικαστηρίων χωρίς να προβούν σε κάποια δήλωση προς τα ΜΜΕ και ντυμένοι στα μαύρα.

Δίκη Άλκη

Thesstoday.gr

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή και των 12 για την ανθρωποκτονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του. Η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους, τον καθένα ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής του, ενώ διαφοροποιήθηκε και ως προς την αρχική κατηγορία. Η εισαγγελική πρόταση για την κατηγορία κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, για την περίπτωση του Άλκη Καμπανού, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ορισμένοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί.

Δίκη Άλκη

eurokinissi

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αιτήθηκαν να αναγνωρίσει το δικαστήριο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου πρότερου βίου, ενώ, κατά περίπτωση, τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Σημειώνεται πως αναμένεται η σχετική απόφαση από το δικαστήριο και κατόπιν η απόφαση περί των ποινών. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ