Κατέθετε επί 6,5 ώρες ο Λοβέρδος για τη Novartis

Επί 6,5 ώρες απαντούσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στα ερωτήματα της ανακριτρίας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά τις καταγγελίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατέθετε επί 6,5 ώρες ο Λοβέρδος για τη Novartis

Ενώπιον της αρεοπαγίτη – ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο βουλευτής του KINAΛ ολοκλήρωσε πριν από λίγο την κατάθεση του διάρκειας 6,5 ωρών και σύμφωνα με πληροφορίες η μαρτυρία του αποτυπώθηκε σε περίπου 20 σελίδες εκ των οποίων μεγάλο μέρος της αναλώθηκε σε απαντήσεις επί των ερωτήσεων που του έθετε η ανακρίτρια.

Πάντως και στην σημερινή κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου (σ.σ. ο οποίος είναι ένας εκ των μηνυτών στην υπόθεση της επονομαζόμενης ως σκευωρίας) η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν παρευρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είναι ο δεύτερος πολιτικός που καταθέτει στην υπόθεση μετά τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς την παρουσία της εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου μετά την κατά πλειοψηφία (3-2) απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες και κατηγορούμενους.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

«Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ