Κατεβάζουν “ρολά” τα Δικαστήρια λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών – Από 4 έως 11 Οκτωβρίου

Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών οι εργασίες αναστέλλονται ως τις 18 Οκτωβρίου. Παγώνουν και οι πλειστηριασμοί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατεβάζουν “ρολά” τα Δικαστήρια λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών – Από 4 έως 11 Οκτωβρίου EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την αναστολή των εργασιών των Δικαστηρίων όλης της χώρας λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών προβλέπει απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.

Οι εργασίες παγώνουν από 4 Οκτωβρίου 2023 έως και 11 Οκτωβρίου 2023 και σε περίπτωση επαναληπτικών  εκλογών έως και τις 18 Οκτωβρίου 2023, ενώ το ίδιο διάστημα δεν θα διενεργούνται πλειστηριασμοί. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση έναρξης Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023.

Αναστολή εργασιών των Δικαστηρίων: Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει:

 Α) Εν όψει της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου 2023, σας γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας από την 4η Οκτωβρίου έως και την 11η Οκτωβρίου 2023.

Στην περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών ή περιφερειακών εκλογών σε αυτοδιοικητική Περιφέρεια, η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων που εδρεύουν εντός αυτής παρατείνεται μέχρι και την 18η Οκτωβρίου 2023.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 4η Οκτωβρίου 2023 και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την 18η Οκτωβρίου 2023.

Β) Εξαιρείται της αναστολής, η περίπτωση έναρξης των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023.

Αναστολή εργασιών των Δικαστηρίων

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γ) Ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή άλλα με κατεπείγοντα χαρακτήρα (λ.χ. υποθέσεις υπό παραγραφή ή με προσωρινά κρατούμενους), θα ρυθμιστούν με αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

Δ) Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα.

Ειδικά, οι εργασίες όλων των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας αναστέλλονται από την 6η έως τις 10η Οκτωβρίου 2023 και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών ή περιφερειακών εκλογών από την 13η έως την 16η Οκτωβρίου 2023.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ