ΚΕΔΑΣΥ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για επιτάχυνση διαδικασιών
«Κάνουμε το επόμενο βήμα για την αναβάθμιση λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία θα εκσυγχρονίσει τη λειτουργία των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με δικαιούχο την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.
«Κάνουμε το επόμενο βήμα για την αναβάθμιση λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ και των υπηρεσιών προς κάθε οικογένεια», δήλωσε σχετικά η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.
ΚΕΔΑΣΥ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η ψηφιακή πλατφόρμα αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, «παρέχοντας ένα σύγχρονο εργαλείο, στο οποίο θα συγκεντρώνεται όλη η πληροφορία, θα εξορθολογήσει και θα συντομεύσει τους χρόνους αναμονής για την αξιολόγηση των μαθητών /τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και θα συνεισφέρει στη βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων».
Ειδικότερα, στην πλατφόρμα, συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, θα δημιουργείται ατομικός φάκελος για κάθε μαθητή/τρια.
Κατόπιν, θα υποβάλλεται αίτημα για αξιολόγηση του μαθητή/τριας με τα σχετικά δικαιολογητικά, καθώς και, δεδομένα και πιστοποιητικά πολλά εκ των οποίων θα αντλούνται από άλλα πληροφοριακά συστήματα, προκειμένου να εκδίδονται τεκμηριωμένες αξιολογικές εκθέσεις από τις διεπιστημονικές ομάδες των ΚΕΔΑΣΥ, βάσει συγκεκριμένων εργαλείων αξιολόγησης.
Επίσης, θα υπάρχει διαβαθμισμένη πρόσβαση ώστε να μην αλλοιώνεται η πληροφορία σε διάφορα στάδια και με όσους εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς και, προτυποποιημένα έντυπα ώστε να ακολουθούνται κοινές διαδικασίες αξιολόγησης μαθητών/τριών από το σύνολο των 71 ΚΕΔΑΣΥ της επικράτειας.
Παράλληλα, θα αναρτώνται τα εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα οποία εκπονούνται από τους εκπαιδευτικούς με την υποστήριξη στελεχών των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και αφορούν στην υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας και την ένταξη και τη συμπερίληψη των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργική απασχόληση για παιδιά το καλοκαίρι Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές έξι Τούρκων για πυροβολισμούς εναντίον στελέχους της ΕΥΠ ΚΤΕΛ Λάρισας: Σύλληψη άνδρα που θα παραλάμβανε δέμα με χασίς Η ανάρτηση του Κ. Χατζηδάκη για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr