Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Κεραμέως – Θεοδωρικάκος: Ο νόμος θα εφαρμοστεί στα Πανεπιστήμια

Τι υποστήριξαν οι υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη στην συζήτηση που διοργάνωσε η «Ενότητα» και μετέδωσε το dikastiko.gr.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κεραμέως – Θεοδωρικάκος: Ο νόμος θα εφαρμοστεί στα Πανεπιστήμια

Στην κατηγορηματική πρόθεση της κυβέρνησης να μπει τέλος στην ανομία στους χώρους της εκπαίδευσης αναφέρθηκαν τόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας τον παραλογισμό, που επικρατεί καθώς και την κατάλυση όσων θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η «Ενότητα» με θέμα «Η εκπαίδευση και η προστασία του πολίτη στην Ελλάδα του αύριο» και την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης και μεταδόθηκε ζωντανά από το dikastiko.gr, οι δύο υπουργοί έκαναν ειδική αναφορά με αφορμή όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ.

«Γιατί συζητάμε για το ΑΠΘ; Γιατί συζητάμε για το περιστατικό αυτό;» αναρωτήθηκε η κυρία Κεραμέως για να απαντήσει: «Συζητάμε γιατί αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο». Διότι – όπως είπε – «υπήρχε μία κατάληψη επί 34 ολόκληρα χρόνια και θα μπορούσε και η κυβέρνησή μας να πει δώσε άλλη μία χρονιά να μην κάνουμε τίποτα».

Ωστόσο, τόνισε η υπουργός Παιδείας «αυτή η κυβέρνηση είπε όχι, ως εδώ. Θα βάλουμε ένα τέλος στον παραλογισμό σε ένα Πανεπιστήμιο. Παραλογισμός είναι να υπάρχει επί 34 χρόνια μία κατάληψη, ενώ φυσιολογικό είναι να χτίζεται μία βιβλιοθήκη».

Βιβλιοθήκη ή μπάζα ψευτοκατάληψης

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τον πολύ ευαίσθητο χώρο των Πανεπιστημίων.

«Δεν μπορεί να υπάρξει μόρφωση, διαδικασία, γνώση, έρευνα χωρίς να υπάρχει ασφάλεια» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Και παραπέμποντας και στις δηλώσεις της συναδέλφου του, ο υπουργός τόνισε πως εν έτει 2022, σε μία χώρα της Ε.Ε. συζητάμε για τα αυτονόητα.

«Εάν δηλαδή είναι προοδευτικό στο Πανεπιστήμιο να υπάρχει μία βιβλιοθήκη ή μπάζα μίας ψευτοκατάληψης» υπογράμμισε, προσθέτοντας ωστόσο πως «κι όμως το συζητάμε».

Κατέληξε, πάντως, πως «αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με αυτές τις υποθέσεις», σημειώνοντας επίσης πως πριν αναλάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ. που πρόταγμά της ήταν να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δεν ήταν αυτονόητη και η ήττα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που είχε επικρατήσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ