Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός έμπαινε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης χειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος. Ποια άλλα "γαλάζια" στελέχη είναι παρόντα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, έφτασε νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Αντώνης Σαμαράς

eurokinissi

Χθες, από το επιτελείο του είχε γίνει γνωστό πως θα παραβρεθεί στο παρεκκλήσι στις 10.15, ωστόσο, έφτασε στη Μητρόπολη περίπου ένα τέταρτο πιο νωρίς.

Στη θέα του Αντώνη Σαμαρά, κάποιοι από το πλήθος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ξεκίνησαν να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο και να φωνάζουν συνθήματα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».

Αντώνης Σαμαράς

eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός είχε δείξει σαφώς τη διαφωνία του με την επιλογή να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ως ιδιώτης.

Αντώνης Σαμαράς

eurokinissi

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι ο τέως βασιλιάς υπήρξε ανώτατος άρχοντας της χώρας, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Ολυμπιονίκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει πως “ο θάνατος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου δεν πρέπει να διχάσει, μιας και δεν είναι πολιτικό κεφάλαιο που κλείνει τώρα. Έχει κλείσει από το 1974 όταν και ο λαός ψήφισε την κατάργηση της Βασιλείας”

Σαμαράς για τέως βασιλιά

eurokinissi

Αντώνης Σαμαράς για τέως βασιλιά: Ολόκληρη η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού

“Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή.
Είναι ιερή -και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων- μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό.
Κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού.
Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς.
Οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στο θεσμό της Βασιλείας – ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε.
Η Ιστορία θα τον κρίνει κι αυτή…
Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια.
Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα.
Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως – πέρα από την ανθρώπινη πλευρά – έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους.
Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους.
Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…
Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων.
Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.
Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού.
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του.

</

Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό βρίσκονταν οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Εκεί και ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος αλλά και η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την οποίο ο τέως μονάρχης είχε βαφτίσει.

Κουμουτσάκος

eurokinissi

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ