Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Κηφισιά: Τι υποστηρίζει ο εργολάβος για την πτώση της πόρτας σε μαθητές – Ειδικός πραγματογνώμονας στις έρευνες

Στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνος για τη ζωή του, παραμένει ο 9χρονος μαθητής που τραυματίστηκε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κηφισιά: Τι υποστηρίζει ο εργολάβος για την πτώση της πόρτας σε μαθητές – Ειδικός πραγματογνώμονας στις έρευνες Open News

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν στο σοβαρό ατύχημα που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης, όταν πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου αλλά με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι, ένας 9χρονος.

Την ίδια στιγμή, διορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας για το περιστατικό που σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, με σκοπό να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε η πόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του εργολάβου και των δύο εργατών που επισκεύασαν την πόρτα του σχολείου, είχε δοθεί ρητή εντολή στους αρμόδιους του 3ου Δημοτικού να μην γίνει χρήση της πόρτας την συγκεκριμένη μέρα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες συμπληρώνουν πως η κατασκευή της πόρτας δεν είχε ολοκληρωθεί τη συγκεκριμένη μέρα αλλά έπρεπε να πραγματοποιηθεί και σκυροδέτηση. Μάλιστα, τα κλειδιά δόθηκαν στον διευθυντή όχι γιατί είχε ολοκληρωθεί το έργο αλλά γιατί δεν μπορούσε να τα κρατήσει ο εργολάβος.

Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του εργολάβου

Στο newsit.gr παραχώρησε δηλώσεις ο δικηγόρος του εργολάβου και των δύο εργατών, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης αναφέροντας πως «και εγώ ο ίδιος δεν έχω πλήρη ενημέρωση γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την ιδιότητα του κατηγορούμενου. Διεξάγεται προκαταρκτική και δεν έχω ακόμα πρόσβαση στην δικογραφία. Είμαστε σε αναμονή. Σαφώς υπήρξαν παραλείψεις, λάθη».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «το κυρίαρχο στην υπόθεση είναι ο σοβαρός τραυματισμός του ανήλικου, ευτυχώς δεν ήταν μοιραίος για τον μαθητή. Είναι συντετριμμένοι. Εκφράζουν αμέριστη την συμπόνια στην οικογένεια, την οποία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο».

Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι οι τρεις άνθρωποι που συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι «θα κάνουν το παν. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν, να καλύψουν ό,τι δαπάνη απαιτηθεί για την πλήρη ανάρρωση του ανήλικου».

Ο κ. Σκαμπαρδώνης επισημαίνει ότι πρόκειται για «τεχνικό ζήτημα. Έχει διορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας ο οποίος θα φωτίσει πλήρως τις αιτίες της πτώσης. Αναμένουμε και εμείς τι τελικά έφταιξε. Ευτυχώς που δεν συνέβη το μοιραίο. Είναι το μείζον σε αυτή την υπόθεση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ