Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

ΚΙΝΑΛ: Να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο του drone για τις συλλήψεις στο Κουκάκι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΚΙΝΑΛ: Να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο του drone για τις συλλήψεις στο Κουκάκι

Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, στον οποίο τοποθετήθηκε πρόσφατα Τομεάρχης ο Μαρίνος Σκανδάμης,  ζητά με ανακοίνωσή του να δοθεί τώρα στην δημοσιότητα από την κυβέρνηση το βίντεο του drone που κάλυπτε την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι κατά την οποία συνελήφθη ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοί του, επισημαίνοντας ότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο καταρρίπτεται κάθε κυβερνητική εκδοχή για ευθύνη των συλληφθέντων μελών της οικογένειας.

Η ανακοίνωση του Τομέα έχει ως εξής:

«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου κατάληψης στο Κουκάκι, δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές.

Γι’ αυτό η  κυβέρνηση οφείλει σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα το μόνον αντικειμενικό στοιχείο, το βίντεο του drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση.

Αν δεν το κάνει, καταρρίπτεται κάθε κυβερνητική εκδοχή. Και πρέπει άμεσα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το συμβάν.

Ταυτόχρονα, οφείλει η αρμόδια Εισαγγελία να ζητήσει τώρα την κατάσχεση αυτού του οπτικού υλικού.

Η δημοκρατική παράταξη είναι αυτή που υπερασπίστηκε τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, που εμπέδωσε στην πράξη την συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών υπαλλήλων και δεν θα επιτρέψει διολίσθηση σε ακροδεξιές λογικές και στοχοποίηση του ρόλου της αστυνομίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ