Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Κίνδυνος – «Θάνατος»: Εκκρεμούν στην Εισαγγελία 7 αναφορές κατά «ψευτογιατρών» από τον Ιατρικό Σύλλογο από το 2012

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κίνδυνος – «Θάνατος»: Εκκρεμούν στην Εισαγγελία 7 αναφορές κατά «ψευτογιατρών» από τον Ιατρικό Σύλλογο από το 2012

Τουλάχιστον 7 αναφορές – αναγγελίες ποινικών αδικημάτων σε βάρος προσώπων που «πουλούσαν» ιατρικές υπηρεσίες εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Αναφορές, από το 2012 εκκρεμούν και κατά 5 κέντρων τα οποία παρείχαν και ιατρικές υπηρεσίες ως μη όφειλαν.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δράση του 47 χρονου αποκαλούμενου γιατρού- μαϊμού, ο οποίος καταγγέλλεται για εμπλοκή στο θάνατο τριών ανθρώπων μεταξύ τους και δυο ανήλικα παιδιά, το dikastiko.gr αποκαλύπτει πως η φάμπρικα αυτή, η οποία προφανώς είναι πολύ επικερδής για τους «τσαρλατάνους» , είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι φανταζόμαστε.

Ηδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκκρεμούν δικογραφίες και κατά άλλων προσώπων στην Εισαγγελία μετά από αναφορές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος διαχρονικά αντιδρά άμεσα στις καταγγελίες για δράση προσώπων που διαπράττουν αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Περιπτώσεις

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση προσώπου, γνωστού στο ευρύ κοινό μέσω αρθογραφίας του, ο οποίος εμφανίζεται ως χειρουργός χωρίς καν να είναι γιατρός. Κορυφαίο επισης παράδειγμα είναι η καταγγελία κατά γνωστού στους αθλητικους χώρους «γιατρού», που έκανε ιατρικό έλεγχο σε αθλητικά σωματεία (!!!) χωρίς να είναι καν γιατρός! Μάλιστα στο πελατολόγιό του είχε πολλά τέτοια σωματεία.

Άλλη περίπτωση είναι προσώπου που ασκούσε καθηκοντα δερματολόγου χωρις να είναι γιατρός(!!) ενώ ένας άλλος «πουλούσε» ιατρική ειδικότητα «ιριδολόγου συμβούλου ορθομοριακής διατροφής» η οποία δεν υφίσταται και χορηγούσε και θεραπείες…

Καταγγέλλεται επίσης περίπτωση προσώπου που ειχε παραποιήσει το πτυχιο του και διαγραφηκε από τα μητρώα του ΙΣ, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον εχει η υπόθεση πολύ γνωστού προσώπου που εμφανιζόταν ως μεσολαβητής μεταξύ υπογόνιμων ζευγαριών αν και δεν είναι ιατρός!

Κι άλλες

Άλλες περιπτώσεις αφορούν τη διενεργεια οφθαλμολογικών πράξεων από οπτικούς, μεταμοσχεύσεις μαλλιών από μη ιατρούς, έως και αφαίρεση τατουάζ από μη ιατρούς.

Η Κατερίνα Φραγκάκη

Σε όλα αυτά , που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, ο ΙΣΑ εχει αντιδράσει και , όπως επισημαίνει η νομική εκπρόσωπός του Κατερίνα Φραγκάκη  οι πολίτες θα πρέπει να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου για να είναι σίγουροι για την επαγγελματική ιδιότητα κάθε προσώπου.

Όπως αναφέρει η κα Φραγκάκη, «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εφαρμόσει τη διαδικασία ελέγχου γνησιότητας των πτυχίων των μελών του, ενώ ταυτόχρονα κάθε φορά που λάβει γνώση περιστατικών αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος καταφεύγει στην Εισαγγελία για την ποινική δίωξη των δραστών. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα μέλη του ΙΣΑ.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ιατρός, ο οποίος ασκεί την ιατρική στην περιφέρεια κάποιου ιατρικού συλλόγου, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον κατά τόπο αρμόδιο σύλλογο, ο οποίος τηρεί εκ του νόμου κανονικά αλλά και ειδικά μητρώα μελών. Τέλος ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας καλεί τους πολίτες που έχουν λάβει γνώση κάποιου περιστατικού αντιποίησης, όπως προβούν σε σχετική καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ