Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης: Πρόταση για παράταση ωραρίου των δικαστηρίων και περιορισμό θερινών διακοπών

Τι είπαν οι πέντε ποινικολόγοι που συμμετείχαν στην 4η ημερίδα της Κίνησης την Τρίτη για τις λύσεις αντιμετώπισης της βραδύτητας απονομής στην Ποινική Δικαιοσύνη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης: Πρόταση για παράταση ωραρίου των δικαστηρίων και περιορισμό θερινών διακοπών

Στα «αγκάθια» που δημιουργούν προβλήματα στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης αναφέρθηκαν 5 διακεκριμένοι ποινικολόγοι στην ημερίδα που διοργάνωσε η Κίνηση Επιτάχυνση Δικαιοσύνς, που διοργανώθηκε την Τρίτη και συντόνισε ο δημοσιογράφος, Τάκης Τσιμπούκης.

Στη διάρκεια της ημερίδας, που μετέδωσε ζωντανά το dikastiko.gr οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάγκη αύξησης του ωραρίου δικών μετά τις 3 το μεσημέρι και περιορισμό θερινών διακοπών. Παράλληλα, άσκησαν αυστηρή κριτική για μη αύξηση αριθμού θέσεων δικαστών, ενώ αντιθέτως εμφανίστηκαν υπέρμαχοι της ψηφιακής Δικαιοσύνης.

Η 4η ημερίδα της Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) και ομιλητές ήταν οι:

* Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων

* Ευστάθιος Βεργώνης,  Eισαγγελέας Εφετών Αθηνών

* Νίκος Βιτώρος, δικηγόρος -ποινικολόγος

* Χρίστος Μυλωνόπουλος, Καθηγητής  Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

* Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος -ποινικολόγος

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι τρεις προηγούμενες ημερίδες

Η πρώτη ημερίδα της «Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης» πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021, με ομιλητές τους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης Ευάγγελο Βενιζέλο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χαράλαμπο Αθανασίου και Σταύρο Κοντονή. Χαιρετισμό απηύθηνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Η δεύτερη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2022 με ομιλητές τον Γενικό Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθανάσιο Ράντο και τους πρώην εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς Βασίλη Μαρκή και Ιωάννη Χαμηλοθώρη. Χαιρετισμό απηύθηνε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Η τρίτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2022 με ομιλητές τον Ομότιμο  Καθηγητή  Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού και Πανεπιστήμιου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, τον πρόεδρο  της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων Δημήτρη  Βασιλείου, τον πρόεδρο  της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρο  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών  Δημήτρη  Βερβεσό, τον Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο  Βλαχόπουλο και τον  αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) Παναγιώτη  Περάκη. Χαιρετισμό απηύθηνε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ