Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Κίνηση που θα λύσει (;) το γόρδιο δεσμό: Η Εισαγγελία Αθηνών ζητεί από την ΕΥΠ να μάθει αν παρακολουθούνταν Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης

Το έγγραφο της εισαγγελίας έχει σταλεί εδώ και αρκετές μέρες στην ΕΥΠ και ζητεί να μάθει αν τα πρόσωπα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα ως παρακολουθούμενα από την ΕΥΠ, έχουν πράγματι τεθεί υπό παρακολούθηση με σχετική εισαγγελική διάταξη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κίνηση που θα λύσει (;) το γόρδιο δεσμό: Η Εισαγγελία Αθηνών ζητεί από την ΕΥΠ να μάθει αν παρακολουθούνταν Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης Freepik

Αίτημα προς την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με το οποίο ζητεί άμεση απάντηση σχετικά με τις αναφερόμενες σε δημοσιεύματα παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων από την ΕΥΠ, έχει αποστείλει εδώ και αρκετές ημέρες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει όλα τα ονόματα των προσώπων που σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με εισαγγελικές διατάξεις. Δηλαδή ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αµυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαµπος Λαλούσης.

Η κίνηση προφανώς μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό και να δώσει απάντηση σε ένα ερώτημα κρίσιμο που ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου: Αν κορυφαίοι πολιτικοί αλλά κυρίως θεσμικοί παράγοντες της εθνικής ασφάλειας της χώρας είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση με έγκριση μάλιστα της αρμόδιας εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου. Το αίτημα έχει τεθεί εδώ και μέρες και εκτιμάται (τουλάχιστον θα είναι απροσδόκητο) πως δε χωρεί επίκληση απορρήτου σε εισαγγελικό ερώτημα. Μια απάντηση δε που θα κρίνει εντέλει πολλά για την δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

Υποκλοπές ΕΥΠ

unsplash

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Έφοδοι

Παράλληλα όπως έγραψε το dikastiko.gr, έρευνες σε σπίτια προσώπων και εγκαταστάσεις εταιρειών που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του λογισμικού Predator πραγματοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος, αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων που συνεχίζουν να λαμβάνουν, εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator.

Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε εφόδους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνά τους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Τα επίμαχα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ