Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Επιστρέφεται η δικογραφία για τον π. Αντώνιο στις ανακριτικές Αρχές

Τι προβλέπει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Θα κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Επιστρέφεται η δικογραφία για τον π. Αντώνιο στις ανακριτικές Αρχές kivotostoukosmou.org

Νέες εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου με τον π. Αντώνιο να περνάει εκ νέου το κατώφλι των ανακριτικών Αρχών, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για μία πράξη ασέλγειας που του αποδίδεται και για την οποία δεν έχει απολογηθεί.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο αναπέμπει την υπόθεση στην ανάκριση, προκειμένου νέες πτυχές της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο ο πατήρ Αντώνιος αναμένεται να κληθεί να δώσει συμπληρωματική απολογίας για μία νέα πράξη ασέλγειας όπως του αποδόθηκε από καταγγέλλοντες και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε 20χρονο σήμερα πρώην φιλοξενούμενο της «Κιβωτού του κόσμου» ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίησή του.

Εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου: Καταθέσεις από φίλους του βασικού κατηγορούμενου

Παράλληλα, οι ανακριτικές Αρχές θα κληθούν να λάβουν καταθέσεις από δύο φίλους του βασικού 19χρονου καταγγέλλοντος, που άνοιξε την υπόθεση, στους οποίους φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί τα όσα έζησε στην «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά δεν είχαν καταθέσει μέχρι σήμερα.

Εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου

kivotostoukosmou.org

Μόλις η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ολοκληρώσει τις παραπάνω ενέργειες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί και πάλι στο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει με βούλευμά του την παραπομπή ή μη του πατέρα Αντώνιου.

Η ποινική δίωξη για τα οικονομικά της Οργάνωσης

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, τον περασμένο Ιανουάριο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του π. Αντωνίου για το κομμάτι που αφορά στα οικονομικά της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης που διεξήγαγε την εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ποινική δίωξη για συνεργεία σε υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε επίσης σε πρώην υπάλληλο της δομής αλλά και σε ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού.

Επίσης, για φυσική αυτουργία σε απιστία και υπεξαίρεση κατηγορείται η πρεσβύτερα, ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος, ενώ στο ζευγάρι αποδίδεται και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι «αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ»

Η απιστία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ που σχετίζονται με την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή, ενώ φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της οργάνωσης για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Αντίστοιχα, η υπεξαίρεση αφορά σε χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν σε διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της, αλλά και σε κοσμήματα που βρέθηκαν σε θυρίδες, ενώ αναζητούνται και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης. Το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν σε απολογίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ