Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Η εισαγγελία καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για ασέλγεια σε ανήλικους

Εκτός από τον πατέρα Αντώνιο, η εισαγγελία απέστειλε κλήσεις σε επτά ακόμα άτομα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Η εισαγγελία καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για ασέλγεια σε ανήλικους kivotostoukosmou.org

Κλήσεις για παροχή εξηγήσεων σε 8 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο πατέρας Αντώνιος απέστειλε η εισαγγελία ανηλίκων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο πατέρας Αντώνιος ερευνάται για κακουργηματική κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος δύο παιδιών της δομής, αλλά και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος παιδιών, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν μαρτυρίες ότι οι σκληρές τιμωρίες που επιβάλλονταν σε φιλοξενούμενα παιδιά ήταν έπειτα από δική του εντολή.

Σε εξηγήσεις καλούνται επτά συνολικά υπάλληλοι, εκ των οποίων οι έξι για πρόσκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά, ενώ μια υπάλληλος θα δώσει εξηγήσεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και τα 8 πρόσωπα θα βρεθούν ενώπιον των εισαγγελέων την ερχόμενη εβδομάδα και θα λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Πατήρ Αντώνιος

kivotostoukosmou.org

Υπόθεση Κιβωτού: Οι καταθέσεις που “καίνε” τον πατέρα Αντώνιο

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το Δεκέμβριο το dikastiko.gr, η κίνηση αναμενόταν μετά από τα όσα κατέθεσε εις βάρος του πατρός Αντωνίου ο 15χρονος από τη δομή του Βόλου.

Ειδικότερα, ο 15χρονος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο πριν από περίπου δύο χρόνια, περιγράφοντας στιγμές φρίκης.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη επίσημη καταγγελία για ασέλγεια και κακοποίηση εις βάρος του ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες εξελίξεις στην πορεία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ