Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για την απολογία του πατέρα Αντώνιου – Θα δώσει εξηγήσεις στις 3 Φεβρουαρίου

Έχουν κληθεί την ίδια ημέρα και κάποια από τα στελέχη της δομής, ενώ θα προηγηθούν οι απολογίες στις 27 Ιανουαρίου των άλλων εμπλεκόμενων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για την απολογία του πατέρα Αντώνιου – Θα δώσει εξηγήσεις στις 3 Φεβρουαρίου kivotostoukosmou.org

Στις 3 Φεβρουαρίου θα δώσει τελικά εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος που έλαβε σήμερα προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμαστεί. Ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου έχει κληθεί ως ύποπτος για το κακούργημα της κατάχρησης σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδυνάμων.

Την ίδια ημέρα θα δώσουν εξηγήσεις και κάποιοι εκ των 7 εργαζομένων σε δομές της Κιβωτού, ενώ για τις 27 Ιανουαρίου έχουν κληθεί οι υπόλοιποι.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr κλήση για να δώσει εξηγήσεις είχε λάβει για την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ο πατήρ Αντώνιος ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος είχε λάβει κλήση από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων, που διενεργούν τη σχετική έρευνα προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση, για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αλλά και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες άλλων τροφίμων της Κιβωτού.

Όπως αναφερόταν ο πατήρ Αντώνιος δεν παρέστη ενώπιον των Εισαγγελέων, με τους δικηγόρους του να λαμβάνουν αντίγραφα της δικογραφίας, ζητώντας και έλαβαν από τις Αρχές προθεσμία για να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ.

Πατήρ Αντώνιος - υπόθεση κιβωτού

kivotostoukosmou.org

Πατέρας Αντώνιος: “Δεν πρόδωσα την αγάπη και το σεβασμό σας”

Ο ίδιος μιλώντας προ ημερών στον ΑΝΤ1 τόνισε πως η «αγωνία του είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους», ενώ απευθυνόμενος προς τους Έλληνες και Ελληνίδες που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την υπόθεση σημείωσε: «Δε σας πρόδωσα. Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας. Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία. Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και δια του μυστηρίου της ιεροσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηκε κατά τη χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο. Επομένως γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ