Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα λόγω καύσωνα – Τι θα ισχύσει για τις εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Τα μέτρα του Υπουργείου για τις Πανελλήνιες οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα λόγω καύσωνα – Τι θα ισχύσει για τις εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη ενόψει του επικίνδυνου καύσωνα. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Κανονικά οι Πανελλήνιες – Λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια

Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την Τετάρτη και Πέμπτη θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο λειτουργίας, από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Τα μέτρα του Υπουργείου για τις Εξετάσεις

Το Υπουργείο να ανακοινώνει έκτακτα μέτρα ώστε να είναι οι μαθητές όσο πιο ασφαλείς γίνεται.

Πιο συγκεκριμένα,

  • Να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν.
  • Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).
  • Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες,με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών.
  • Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των προαγωγικών / απολυτηρίων εξετάσεων.
  • Τέλος, σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ