Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

“Κληρώνει” για τους εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Τι προβλέπει απόφαση του Κ. Τσιάρα για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Συμβούλια των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, Εισαγγελιών και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων καθώς και του ΣτΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Κληρώνει” για τους εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια EUROKINISSI

Την προκήρυξη εκλογών προκειμένου να αναδειχθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων καθώς και του Συμβουλίου της Επικρατείας, προβλέπει απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

εκπρόσωποι δικαστικών υπαλλήλων

eurokinissi

Σύμφωνα με αυτήν ορίζεται πως η σύνταξη των πινάκων εκλογέων θα γίνει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2022, η τοιχοκόλληση και ανακοίνωση αυτών θα γίνει μέχρι 10 Οκτωβρίου 2022. Η υποβολή των αιτήσεων και ενστάσεων θα γίνει μέχρι 17 Οκτωβρίου 2022, η εξέτασή τους μέχρι 24 Οκτωβρίου 2022 και η τοιχοκόλληση των οριστικοποιημένων πινάκων εκλογέων θα γίνει μέχρι 25 Οκτωβρίου 2022.

Eκπρόσωποι δικαστικών υπαλλήλων: Έως τις 11 Οκτωβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων

Επίσης, προβλέπεται ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει μέχρι 11 Οκτωβρίου 2022, η κατάρτιση των πινάκων υποψηφίων θα γίνει μέχρι 14 Οκτωβρίου 2022 και η τοιχοκόλλησή τους μέχρι 17 Οκτωβρίου 2022. Η υποβολή ενστάσεων κατά των πινάκων υποψηφίων θα γίνει μέχρι 24 Οκτωβρίου 2022 η εξέτασή τους από τις Κεντρικές Εφορευτικές Επιτροπές μέχρι 2 Νοεμβρίου 2022 και η τοιχοκόλληση των οριστικοποιημένων πινάκων υποψηφίων θα γίνει μέχρι 3 Νοεμβρίου 2022.

Παράλληλα, οι Εφορευτικές Επιτροπές καταρτίζονται μέχρι 4 Νοεμβρίου 2022 και μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2022 πρέπει να έχουν παραληφθεί τα ψηφοδέλτια, οι οριστικοί κατάλογοι και όλο το εκλογικό υλικό από όλες τις υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Νοεμβρίου 2022.

εκπρόσωποι δικαστικών υπαλλήλων

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκπρόσωποι δικαστικών υπαλλήλων: Μέχρι πότε θα διαρκέσει η θητεία τους

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η θητεία των αιρετών εκπροσώπων που θα εκλεγούν λήγει στις 30 Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ