Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Κλοπή μαμούθ με λεία 300.000 ευρώ στις Σποράδες – Σε μαύρες σακούλες φύλαγαν τα λεφτά

Η δικογραφία της υπόθεσης δόθηκε στον ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Οι έρευνες των αρχών για την περίεργη κλοπή συνεχίζονται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κλοπή μαμούθ με λεία 300.000 ευρώ στις Σποράδες – Σε μαύρες σακούλες φύλαγαν τα λεφτά

Η πανδημία του κορονοϊού έκανε έναν επιχειρηματία να βγάλει από την τράπεζα τις οικονομίες μιας ζωής και να τις φυλάξει στο ξενοδοχείο του, με αποτέλεσμα τα λεφτά να κάνουν “φτερά”

Συγκεκριμένα, με το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Μάρτιο ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε διαδοχικές αναλήψεις χρημάτων φοβούμενος προβλήματα με τις τράπεζες λόγω του κορονοϊού. Για να αισθάνεται ασφαλής για τη λειτουργία της επιχείρησής του ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν «σήκωσε» σταδιακά διάφορα χρηματικά ποσά, τα έβαλε σε μαύρες σακούλες και τα έκρυψε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, το οποίο φρόντισε να ασφαλίσει.

Ο ξενοδόχος δεν θέλησε να φυλάξει τα χρήματα στο σπίτι του, επειδή φοβόταν μη μετατραπούν ο ίδιος και η οικογένειά του σε στόχο και αποφάσισε να τα κρύψει στο ξενοδοχείο πιστεύοντας ότι δεν θα γινόταν αντιληπτός και ότι δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτα.

Σε εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων η επιχείρησή του δεν λειτουργούσε παρά μόνο για κάποιο διάστημα κατά το οποίο γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, τις οποίες συνήθιζε να κάνει κάθε χρόνο ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Διαπίστωσε την απώλεια των χρημάτων του, που αποτελούσαν μόχθο εργασίας επί σειρά ετών, αρχές Ιουλίου και αναστατωμένος απευθύνθηκε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού για να καταγγείλει την κλοπή και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή εκτιμάται ότι σημειώθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 20 Απριλίου έως και τις 6 Ιουλίου δίχως να μπορεί να είναι γνωστή η ακριβής χρονική στιγμή.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από οποιονδήποτε θα μπορούσε να εμπλέκεται στην υπόθεση. Φαίνεται όμως ότι δεν γνώριζε κανείς το παραμικρό ούτε και τη φύλαξη των χρημάτων του επιχειρηματία στο ξενοδοχειακό κατάλυμα.

Δεν κατάφεραν τελικά να φθάσουν στα ίχνη των δραστών, καθώς οι έρευνες δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα και απέβησαν άκαρπες.

Τελικά, η προανακριτική δικογραφία διαβιβάστηκε στα δικαστήρια Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Η δικογραφία της υπόθεσης δόθηκε στον ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Οι έρευνες των αρχών για την περίεργη κλοπή συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ