Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Κωδικός «αφύπνιση» για τον κορονοϊό από την κυβέρνηση μετά την έξαρση κρουσμάτων- Στα 46.650 ευρώ τα πρόστιμα μόνον για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων σε μία ημέρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωδικός «αφύπνιση» για τον κορονοϊό από την κυβέρνηση μετά την έξαρση κρουσμάτων- Στα 46.650 ευρώ τα πρόστιμα μόνον για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων σε μία ημέρα

Με την κωδική ονομασία «αφύπνιση» η κυβέρνηση ξεκινάει ένα νέο γύρο αξιολόγησης της κατάστασης για τον κορονοϊό. Το πρωί έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το Νίκο Χαρδαλιά, τον Βασίλη Κικίλια και άλλα αρμόδια στελέχη για να γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη αυτή θα γίνεται όλο το μήνα τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή).

Η κινητοποίηση της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών έγινε μετά τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των μέτρων προφύλαξης. Πολίτες και επιχειρηματίες έδειξαν να μην συμμορφώνονται ούτε μετά την επιβολή κυρώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μόνο μέσα σε μία ημέρα το περασμένο Σάββατο, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 311 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας ή μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ το καθένα.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 88 παραβάσεις στην Αττική, 41 στη Θεσσαλονίκη, 27 στην Κρήτη, και άλλα 27 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 21 στη Δυτική Ελλάδα, όσα και στα Ιόνια Νησιά, ενώ σε Ηπειρο και Θεσσαλία υπήρξαν αντιστοίχως 19 παραβάσεις. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 15 παραβάσεις, 13 στη Στερεά Ελλάδα, 8 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στην Πελοπόννησο, 5 στο Νότιο Αιγαίο και μία παράβαση στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Μία ακόμη παράβαση αφορούσε τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Εντατικοί εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα και έγιναν και συλλήψεις. Στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την Καθημερινή 6 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για 15 ημέρες σε κέντρο, στο οποίο υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από τους προβλεπόμενους βάσει των τ.μ. του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, έγιναν 5 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννέα μπιτς μπαρ και 17 καταστήματα στο κέντρο. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα μπιτς μπαρ, καθώς δεν είχαν άδεια για ξαπλώστρες και άλλα έξι άτομα από τα καταστήματα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση και ωράριο μουσικής. Στη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε επτά κέντρα συνελήφθησαν τρεις άτομα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ