Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

”Κολαστήριο” της ενόργανης γυμναστικής : Στο αρχείο η έρευνα για τις καταγγελίες 28 αθλητριών για κακοποιητικές συμπεριφορές

Στην ενδελεχή έρευνα της Εισαγγελίας εξετάστηκαν όλες οι καταγγελίες και οι καταγγέλλουσες αλλά τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα αφού αφορούν πλημμελήματα (και σε μια περίπτωση ενδεχόμενο κακούργημα) αλλά φέρονται να τελέστηκαν σε περίοδο έως λίγο μετά το 2000

NEWSROOM icon
NEWSROOM
”Κολαστήριο” της ενόργανης γυμναστικής : Στο αρχείο η έρευνα για τις καταγγελίες 28 αθλητριών για κακοποιητικές συμπεριφορές freepik

Ενόργανη γυμναστική καταγγελίες: Στο αρχείο, με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έχει τεθεί η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες μέσω επιστολών σε θεσμικούς παράγοντες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για εκβιασμούς, τιμωρίες και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στις αρχές Απριλίου 2021.

Οι αθλήτριες είχαν αποστείλει ανοιχτή επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας και το περιεχόμενοι της καταγγελίες δημοσιεύθηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονταν “τραβούσαν μικρά κορίτσια από το αιδοίο για να τους δείξουν «πως να κάνουν σωστά την άσκηση», άρπαζαν από τα μαλλιά αθλήτριες και τις έσερναν ενώ εκείνες έκλαιγαν ασταμάτητα, υπάρχουν καταγγελίες για υποσιτισμό μέχρι λιποθυμίας, σωματική βία με κλωτσιές και σφαλιάρες στο πρόσωπο, ενώ αφαιρούσαν ακόμη και τα προστατευτικά στρώματα κατά τη διάρκεια της άσκησης ώστε να τραυματιστεί ο αθλητής”.

Μεταξυ αυτών υπήρξε και η δημόσια καταγγελία της αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, Μαρίας Παπάκουη οποία κατήγγειλε πως βίωσε σεξουαλική κακοποίηση. Η ίδια καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από προπονητή της όταν ήταν 14 ετών και ότι όλοι στο χώρο γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είπε τίποτα.

Ενόργανη γυμναστική

Ενόργανη γυμναστική: Παραγραφή

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία εντόπισε και πήρε καταθέσεις από συνολικά 28 αθλήτριες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, οι οποίες περιέγραψαν όσα έζησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που ξεκίνησε την έρευνα τον Απρίλιο του 2021. Μάλιστα τέθηκαν συγκεκριμένα εξαντλητικά ερωτήματα για όσα γίνονταν.

Στο 14σέλιδο πόρισμα- διάταξη της Εισαγγελίας, φέρονται να περιγράφονται περιστατικά που ξεκινούν περίπου το 1985 και καλύπτει διαφορετικές εποχές, φτάνοντας λίγο μετά το 2000. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες περιγράφηκαν κακοποιητικές συμπεριφορές όσον αφορά την σωματική καταπόνηση της προπόνησης, εξαντλητικές δίαιτες, σωματικές τιμωρίες , ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, μέχρι και φραστικές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αυτα όμως εντάσσονται, όπως κρίθηκε, σε πλημμεληματική διάσταση, άρα είναι παραγεγραμμένα, λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος απο την διάπραξή τους. Ενόργανη γυμναστική καταγγελίες

Μια προς μια

Οσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίας Παπάκου η οποία κατήγγειλε πως βίωσε σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή της όταν ήταν 14 ετών, αυτή εντάσσεται , πιθανόν, σε κακούργημα, έχει υποπέσει σε 15ετή παραγραφή.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών εξέτασε ενδελεχώς μια προς μια τις καταγγελίες και αποφάσισε να τις θέσει στο αρχείο τον περασμένο Αύγουστο. Με την άποψη αυτή συντάχθηκε δυο μήνες αργότερα και η Εισαγγελία Εφετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ