Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Κολωνός: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας στην υπόθεση της 12χρονης – Επιστολές Βερβεσού για να μπει φραγμός σε τέτοια φαινόμενα

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διαρροή κυρίως της κατάθεσης της ανήλικης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κολωνός: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας στην υπόθεση της 12χρονης – Επιστολές Βερβεσού για να μπει φραγμός σε τέτοια φαινόμενα freepik

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά την 12χρονη από τον Κολωνό. Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας βρίσκεται κυρίως η διαρροή της κατάθεσης της 12χρονης, ενώ θα διερευνηθεί εάν και από ποια πρόσωπα τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, κατήγγειλε το γεγονός της διαρροής στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, που αφορά στην 12χρονη.

«Κατά παράβαση των προβλεπομένων στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως όσον αφορά τη μυστικότητα της προδικασίας, γεγονός που έχει παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν σε υποθέσεις έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και το οποίο επανειλημμένα έχουν στηλιτεύσει τα θεσμικά όργανα του δικηγορικού σώματος» όπως αναφέρει.

Δικηγόροι για Κτηματολόγιο

eurokinissi

Δ. Βερβεσός: Αμελλητί εξέταση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ για τη 12χρονη από τον Κολωνό

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βερβεσός απέστειλε επιστολές:

Στον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για το γεγονός αυτό και να τη συσχετίσει με συναφή εκκρεμή, που διενεργείται για το φαινόμενο των «τηλεδικών»

Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβεί, σύμφωνα με το νόμο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής (σ.σ. όπως και έγινε με την εισαγγελική παραγγελία), καθώς και των λοιπών υποθέσεων όπου έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ