Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021

Kolonos Hooligans-Αποκάλυψη: Oλόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του 16χρονου – Τι ισχυρίζεται

Ο 16χρονος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση σε συνομήλικό του, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ, τον περασμένο Οκτώβριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Kolonos Hooligans-Αποκάλυψη: Oλόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του 16χρονου – Τι ισχυρίζεται

Kolonos Hooligans: Η δράση της συμμορίας ανηλίκων που είχε γίνει ο φόβος και τρόμος σε Κολωνό, Σεπόλια και Άγιο Παντελεήμονα έχει σοκάρει ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση καθώς η βιαιότητα που επεδείκνυαν οι αμούστακοι παραβάτες με θύματα -κυρίως-  άλλους ανήλικους, πρέπει να προβληματίσει όλη την κοινωνία.

Kolonos hooligans

Kolonos Hooligans: Αρνείται οτι συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση σε συνομήλικό του, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ

Στη δημοσιότητα φέρνει το iefimerida ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του 16χρονου Γ.Π., που κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με δύο ακόμα ανήλικους, που φέρονται ως μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας ανηλίκων όπως έγραψε το dikastiko.gr

Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορίας, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Ο 16χρονος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση σε συνομήλικό του, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Αρνούμαι και αποκρούω την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεν είχα καμία απολύτως συμμετοχή ή σχέση με την επίθεση, τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό με μαχαίρι του …

Εκείνη την ημέρα δεν ήμουν στο προαύλιο, οπότε δεν έχω εικόνα για τον τραυματισμό του …

Ήμουν έξω από το σχολείο -όπως και άλλα παιδιά- και είδα ότι μάλωσε ο … με τον …

Εγώ δεν επιτέθηκα σε κανέναν. Στην 28/10/2021 σε κατάθεσή του ο … αναφέρει: ”περίμενα μαζί με τον … στα σκαλιά της εισόδου. Μαζί μας ήταν άλλα δύο παιδιά μαθητές του ΕΠΑΛ. Είδα τότε τον … να μου επιτίθεται με γροθιά προς το πρόσωπο”. Αυτοί που επιτέθηκαν στον … τον ακολούθησαν από τα σκαλιά της εισόδου μέσα στο σχολείο και εν συνεχεία στο προαύλιο. Εγώ δεν επιτέθηκα και αυτό αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο».

Σε άλλο σημείο του απολογητικού υπομνήματός του, αναφέρεται στη ληστεία σε βάρος τριών ανήλικων παιδιών, που σημειώθηκε στις 9/10/2021, στις 22.20, στην οδό Αμφιαράου.

Μαζί με τους Ν.Κ., Β.Α. προσέγγισαν τους τρεις 14χρονους και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας, τους άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν. Συμμορία ανηλίκων

«Ομολογώ, καταδικάζω και μετανιώνω για την εμπλοκή μου στο περιστατικό της 9/10/2021 και ώρα 22.20 στην οδό Αμφιαράου. Σημειώνω όμως ότι εγώ δεν κατείχα ούτε έκανα χρήση μαχαιριού.

Σε ένδειξη έμπρακτης μετάνοιας απευθύνθηκα στις οικογένειές τους και στους ίδιους. Εκφράστηκε η ειλικρινής μου συγγνώμη και σε ένδειξη σεβασμού προέβην στην υλική αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσα με την πράξη μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ψυχική ζημία δεν αποκαθίσταται, αλλά θεωρώ με το να πάω οικειοθελώς να τους παραδώσω το κινητό που τους αφαιρέθηκε, συμβάλλει και στην επούλωση της ηθικής βλάβης ως μία έμπρακτη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό τους».

Kolonos Hooligans: Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του 16χρονου:

«Γεννήθηκα την 15/10/2005 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το … Δημοτικό και το … Γυμνάσιο Αθηνών και τώρα είμαι μαθητής της Β’ Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών με ειδικότητα Πληροφορικής. Παρακολουθώ κανονικά τα μαθήματα, έχω προσδοκία να εργαστώ όταν αποφοιτήσω και παρακολουθώ ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών. Έχω μία μεγαλύτερη αδερφή γεννημένη το 1999, η οποία σπουδάζει Ακτινολογία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και εργάζεται παράλληλα σε ιατρείο στην Αθήνα.

Ο πατέρας μου εργάζεται καθημερινά ως οικοδόμος ασφαλτοστρώσεων σε εταιρεία που αναλαμβάνει οικοδομικά έργα, κυρίως Δημοσίου. Η μητέρα μου είναι υπάλληλος σε εργοστάσιο κατασκευής και λειτουργίας πλυντηρίων και στεγνωτηρίων.

Έχω μεγαλώσει σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, που αποτελείται από εργατικούς, νομοταγείς, ταπεινούς και τίμιους γονείς και μία αδελφή που είναι πραγματικά αξιέπαινη, καθώς εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές της στον τομέα της Υγείας.

Η εμπλοκή μου, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στην παρούσα υπόθεση, εκτός του ότι αποτελεί ντροπή για εμένα και την οικογένεια μου. Ακόμη κι αν αρνούμαι κάποιες από τις κατηγορίες- όπως θα αναλύσω κατωτέρω- οφείλω να δηλώσω ότι τα όσα περιγράφονται είναι συνολικά απαράδεκτα, αδικαιολόγητα και καταδικαστέα από πλευρά του και σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να αποδείξω ότι -με την βοήθεια της οικογένειάς μου- η πορεία της ζωής μου θα είναι η πρέπουσα.

Αρνούμαι και αποκρούω την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεν είχα καμία απολύτως συμμετοχή ή σχέση με την επίθεση, τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό με μαχαίρι του…

Εκείνη την ημέρα δεν ήμουν στο προαύλιο, οπότε δεν έχω εικόνα για τον τραυματισμό του …

Ήμουν έξω από το σχολείο -όπως και άλλα παιδιά- και είδα ότι μάλωσε ο … με τον …

Εγώ δεν επιτέθηκα σε κανέναν. Στην 28/10/2021 κατάθεσή του ο … αναφέρει: ”περίμενα μαζί με τον … στα σκαλιά της εισόδου. Μαζί μας ήταν άλλα δύο παιδιά μαθητές του ΕΠΑΛ. Είδα τότε τον … να μου επιτίθεται με γροθιά προς το πρόσωπο”. Αυτοί που επιτέθηκαν στον … τον ακολούθησαν από τα σκαλιά της εισόδου μέσα στο σχολείο και εν συνεχεία στο προαύλιο. Εγώ δεν επιτέθηκα και αυτό αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο.

Αρνούμαι την κατηγορία της δημιουργίας ομάδας από το 2018 με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Η κατηγορία αυτή δεν ευσταθεί σε ό,τι με αφορά για λόγους ουσιαστικούς όσο και νομικούς.

Περίτρανη απόδειξη -ότι απλώς παρασύρθηκα για λόγους παιδικής ανωριμότητας, μιμητισμού και εσωτερικής ανασφάλειας να γίνω μέλος τάχα κάποιας παρέας- είναι ότι ΔΕΝ συμμετείχα καν στην ομαδική συνομιλία …. Πριν της 24/10/2021 και ώρα 12.00, όταν προσκλήθηκα ως νέα επαφή συνδρομητή Instagram. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ΔΕΝ υπήρχα και βέβαια ακόμη και από εκείνη τη στιγμή και μετά ΔΕΝ είχα καμία άποψη, συμμετοχή στη συζήτηση ή πρωτοβουλία.

Αρνούμαι κατά τρόπο απόλυτο οποιαδήποτε πράξη αυτουργική ή συναυτουργική σε βάρος των … και …

Δεν είχα κανέναν λόγο, καμία αφορμή, καμία προσωπική αντιδικία με τους… και …

Δεν επιτέθηκα εναντίον τους ούτε παρείχα οποιαδήποτε συνδρομή.

Άλλωστε φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό πόσο αποφασισμένοι είναι αυτοί που επιτέθηκαν.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση σε βάρος του, δεν είχα την παραμικρή εμπλοκή, δεν ήμουν ούτε καν πλησίον του περιστατικού. Δεν υπάρχει κανένας που να τους συνδράμει, δεν φαίνεται η πράξη τους να εξαρτάται από τη συνδρομή οποιουδήποτε άλλου και σε κάθε περίπτωση εγώ δεν βρίσκομαι εκεί.

Ομολογώ, καταδικάζω και μετανιώνω την εμπλοκή μου στο περιστατικό της 9/10/2021 και ώρα 22.20 στην οδό Αμφιαράου. Σημειώνω όμως ότι εγώ δεν κατείχα ούτε έκανα χρήση μαχαιριού.

Σε ένδειξη έμπρακτης μετάνοιας, απευθύνθηκα στις οικογένειές τους και στους ίδιους. Εκφράστηκε η ειλικρινής μου συγγνώμη και σε ένδειξη σεβασμού προέβην στην υλική αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσα με την πράξη μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ψυχική ζημία δεν αποκαθίσταται, αλλά θεωρώ με το να πάω οικειοθελώς να τους παραδώσω το κινητό που τους αφαιρέθηκε, συμβάλλει και στην επούλωση της ηθικής βλάβης, ως μία έμπρακτη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό τους.

Ως προς την κατηγορία του α. 187 παρ. 3. Αρνούμαι την κατηγορία της ένταξης σε οργανωμένη ομάδα. Εγώ δεν είχα πολλές επαφές και σχέσεις με τους συγκατηγορούμενούς μου, παρά μόνο τους τελευταίους δύο μήνες».

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ