Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Κομισιόν: Πράσινο φως για την αγορά επιπλέον δόσεων ρεμντεσιβίρης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κομισιόν: Πράσινο φως για την αγορά επιπλέον δόσεων ρεμντεσιβίρης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences για την αγορά επιπλέον δόσεων ρεμντεσιβίρης, αριθμού ικανού να καλύψη τις ανάγκες περίπου 3.400 ασθενών με COVID-19.

Η Ελλάδα έχει ήδη παραλάβει 144 φιαλίδια, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις του αντιιικού και την παγκόσμια ζήτηση που παρατηρείται.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη η χώρα μας θα λάβει και άλλες δόσεις ρεμντεσιβίρης πέραν τον 144 φιαλιδίων μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Συμφωνία ύψους 7 εκατ. ευρώ

Η ευρωπαϊκή συμφωνία επιτυγχάνεται εν μέσω ελλείψεων ρεμντεσιβίρης που παρατηρούνται παγκοσμίως.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ συμφωνήθηκε με την Gilead την περασμένη Παρασκευή για παροχή σχεδόν 20.300 επιπλέον δόσεων «που θα βοηθούν σχεδόν 3.400 ασθενείς» με το κόστος να ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα συμφωνία έρχεται να προστεθεί στις 30.000 δόσεις του αντι-ιϊκού που είχε αγοράσει η ΕΕ στα τέλη Ιουλίου από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία.

«Οι επιπλέον δόσεις ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή δίνει προτεραιότητα σε χώρες που η ρεμντεσιβίρη είναι περισσότερο αναγκαία.

Υπενθυμίζεται ότι η ρεμντεσιβίρη και το κορτικοστεροειδές δεξαμεθαζόνη είναι τα μόνα δύο σκευάσματα που έχουν λάβει ειδική έγκριση για τη θεραπεία της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι πρώτες δόσεις ρεμντεσιβίρης έχουν ήδη σταλεί στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Δανία και τη Σλοβενία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ