Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Κόντρα Ένωσης Εισαγγελέων – ΕνΔΕ για τον νέο Κώδικα Δικαστηρίων

Η Ένωση Εισαγγελέων καθιστά σαφές ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι σε περίπτωση που τελικά υπάρξει επεξεργασία του Κώδικα Δικαστηρίων, θα υπάρχει εκπρόσωπος της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κόντρα Ένωσης Εισαγγελέων – ΕνΔΕ για τον νέο Κώδικα Δικαστηρίων

Ανακοίνωση με την οποία αποσαφηνίζει την θέση της απέναντι στο ζήτημα του νέου Κώδικα Δικαστηρίων εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων, ερχόμενη σε αντίθεση με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ειδικότερα, διευκρινίζει ότι εκείνη εκπροσωπεί τους 600 εισαγγελείς της χώρας, αναφερόμενη στην επιστολή της Εν.ΔΕ στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης απαξιώνει τις δικαστικές Ενώσεις.

Επιπλέον, καθιστά σαφές ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι σε περίπτωση που τελικά υπάρξει επεξεργασία του Κώδικα Δικαστηρίων, θα υπάρχει εκπρόσωπος της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη χθεσινή επιστολή του κ. Προέδρου της Εν.Δ.Ε προς τον κ. Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαξιώνει συστηματικά τις δικαστικές ενώσεις, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αποσαφηνίζει εκ νέου, πως αποτελεί τον αποκλειστικό εκπρόσωπο και εκφραστή των εξακοσίων (600) Εισαγγελικών λειτουργών της χώρας, η οποία απηχεί τις απόψεις του κλάδου.

Σχετικά με την κομβικής σημασίας για το κλάδο, νομοθετική πρωτοβουλία του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ), τονίζουμε για πολλοστή φορά πως η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έχει διαμηνύσει τόσο εγγράφως όσο και δια ζώσης στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης την αδιαπραγμάτευτη θέση της να συμπεριληφθεί εκπρόσωπός της, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, αν αποφασιστεί αυτή να συγκροτηθεί, άλλως και σε περίπτωση που κριθεί να τύχει επεξεργασίας το ήδη από το έτος 2018 εκπονηθέν σχέδιο, να ειδοποιηθεί και να έχει τον κατάλληλο χρόνο προκειμένου να εκφράσει απόψεις σε περίπτωση αλλαγών στις επιμέρους διατάξεις.

Ο κ. Υπουργός έχει ήδη απαντήσει θετικά στα ανωτέρω αιτήματα, πως ουδεμία τροποποίηση δεν θα λάβει χώρα ερήμην μας. Η Ένωση μας παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και αναμένει την τήρηση των δεσμεύσεων ευρισκόμενη σε επικοινωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, άλλως είναι έτοιμη να αντιδράσει όπως αρμόζει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ