Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Κόντρα Σταϊκούρα-Τσακαλώτου: «Θα ήμουν αποτυχημένος αν ήμουν… Τσακαλώτος» – «Θα ντρεπόμουν αν έφερνα παραπλανητικά στοιχεία»

Άναψαν τα αίματα, στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής, με την αντιπαράθεση Χρήστου Σταϊκούρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας και την εν γένει της πορεία τη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κόντρα Σταϊκούρα-Τσακαλώτου: «Θα ήμουν αποτυχημένος αν ήμουν… Τσακαλώτος» – «Θα ντρεπόμουν αν έφερνα παραπλανητικά στοιχεία»

Αρχικά κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός των Οικονομικών, κατέθεσε σειρά εγγράφων στην εθνική αντιπροσωπεία προκειμένου να δείξει πως η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις δαπανώντας ένα σημαντικό ποσό.

« Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η Οικονομία δεν είναι το accet της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Λίγη ώρα αργότερα το λόγο πήρε ο κ. Τσακαλώτος κατηγορώντας τον υπουργό πως καταθέτει παραπλανητικά στοιχεία στη βουλή.

«Τέτοια κακοποίηση στοιχείων δεν αντιμετώπισα ποτέ! τέτοιο πράγμα δεν έχω συναντήσει», είπε και πρόσθεσε: «Πείτε μας πότε θα είστε επιτυχημένος όταν θα είστε 24ος, 21ος στις δαπάνες στην ΕΕ; Έχετε κακοποιήσει όλα τα στοιχεία για να δείξετε ότι τα πάτε καλά!  Δεν ξέρω πραγματικά αν έχετε κακοποιήσει περισσότερο τη θέση του υπουργού των οικονομικών ή του καθηγητή πανεπιστημίου. Γιατί θα ντρεπόμασταν και ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Χαρδούβελης και εγώ να φέρουμε στοιχεία παραπλανητικά στοιχεία. Πιο πολύ ως πανεπιστημιακός γιατί θα ντρεπόμουν να πάω στους φοιτητές μου και να με ρωτάνε γιατί τα είπατε αυτά και να μη ξέρω τι να απαντήσω», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σέβομαι και εκτιμώ τους συναδέλφους και 12 χρόνια εδώ δεν έχω κάνει προσωπική αναφορά! Πότε θα αισθάνομαι επιτυχημένος: Όταν δεν θα είμαι ο υπουργός των Οικονομικών που θα έχει ανάπτυξη 2% η χώρα μου και η Ευρώπη 8%. Τότε θα ήμουν ο ορισμός του αποτυχημένου! Θα ήμουν Τσακαλώτος», απάντησε σε αντίστοιχο ύφος ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: « είμαι υπερήφανος για την πανεπιστημιακή μου ιδιότητα και την εξέλιξή μου. Όποτε θέλετε μπορεί ο καθένας να δει τις ετεροαναφορές τις δικές μου και τις δικές σας και τότε να μιλήσετε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ