Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Κοροναϊός: Η μητέρα που έλαβε το εμβόλιο (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κοροναϊός: Η μητέρα που έλαβε το εμβόλιο (βίντεο)

Το πρώτο βήμα για την θεραπεία του νέου κοροναϊου covid-19 έγινε και η γυναίκα που έλαβε το πρώτο από τα δυο εμβόλια δηλώνει πως νιώθει… υπέροχα!

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες η κλινική δοκιμή ξεκίνησε στο Seattle και θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδων. Ο πρώτος άνθρωπος που είπε το “ναι” σε αυτό το εμβόλιο, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά Μέσα, ονομάζεται Jennifer Haller, μια 43χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.

Η Jennifer Haller εμβολιάστηκε στο Kaiser Permanente Washington Research Institute στις 16 Μαρτίου 2020. «Είμαστε όλοι αβοήθητοι. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για εμένα να κάνω κάτι», δήλωσε η ίδια στο Associated Press συμπληρώνοντας ότι νιώθει υπέροχα.

Η δεύτερη δόση αναμένεται να χορηγηθεί σε ένα μήνα. Ενώ, οι εθελοντές θα λάβουν 100 δολάρια για κάθε μία από αυτές τις επισκέψεις – συνολικά 1.100 δολάρια.

Στην κλινική δοκιμή θα λάβουν μέρος συνολικά 45 εθελοντές, ηλικίας από 18 μέχρι 55 ετών. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους. Σκοπός είναι να αποδειχθεί ότι το εμβόλιο με την κωδική ονομασία mRNA-1273 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο

Το πειραματικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται, περιέχει γενετικό υλικό RNA που οδηγεί τα ανθρώπινα κύτταρα να παράξουν μία πρωτεΐνη από τον κοροναϊό, η οποία δεν προκαλεί μόλυνση αλλά ενεργοποιεί ανοσοποιητική απόκριση στον ιό.

Σε ανακοίνωσή του, ο δρ. Anthony Fauci, διευθυντής στο Ινστιτούτο Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων των ΗΠΑ έκανε λόγο για «κατεπείγουσα προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία». Ανέφερε ότι η έρευνα «δρομολογήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας», τόνισε όμως ότι για την έκδοση άδειας για τη διάθεση οποιουδήποτε εμβολίου θα απαιτηθούν από 12 ως 18 μήνες.

To mRNA-1273 δεν είναι το μόνο εμβόλιο που φιλοδοξεί να μπει στην γραμμή παραγωγής. Δεκάδες ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο συναγωνίζονται για να δημιουργήσουν το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Οι δοκιμές για ένα ακόμα εμβόλιο, από την Inovio Pharmaceuticals, αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα σε ΗΠΑ, Κίνα και Νότια Κορέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ