Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Blue Star Mykonos – Σε «καραντίνα» 378 επιβάτες και 77 άτομα πλήρωμα στη Λήμνο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Blue Star Mykonos – Σε «καραντίνα» 378 επιβάτες και 77 άτομα πλήρωμα στη Λήμνο

Συναγερμός σήμανε στο πλοίο Blue Star Mykonos, το οποίο αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι – Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος (Ικαρία) – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς, όταν μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό.

Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις πάγιες οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας που αναφέρει ότι αν μέλος του πληρώματος ασθενήσει πρέπει να αποβιβάζεται, έδωσε εντολή να αποβιβαστεί ο βοηθός καμαρώτου και για αυτό τον παρέλαβε ασθενοφόρο στο λιμάνι της Λήμνου. Σε 7-8 ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα από το δείγμα που ελήφθη.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο για άλλες 7-8 ώρες όσες δηλαδή αναμένεται ότι θα απαιτηθούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα του βοηθού καμαρώτου.

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες και 77 άτομα πλήρωμα.

Από τους επιβάτες, 127 άτομα έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου και έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Οι υπόλοιποι 343 επιβάτες και 77 πλήρωμα, παραμένουν στο πλοίο.

Το δείγμα από τον ναυτικό έχει σταλεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενούς με κορωνοϊό. Αν το δείγμα βγει αρνητικό το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ