Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: 4 κρούσματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στο Μοσχάτο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: 4 κρούσματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στο Μοσχάτο

Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Αττική και αυτή την φορά τα κακά νέα ήρθαν από το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος, τα τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μοσχάτο.

Στο σπίτι μένουν 25 συνολικά παιδιά, ενώ σε αυτό εργάζονται με βάρδιες 18 εργαζόμενοι. Στις 27 Σεπτεμβρίου ένας 17χρονος που μένει στην εν λόγω δομή εμφάνισε πυρετό 38,6. Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα από το προσωπικό. Την επόμενη μέρα, μια εργαζόμενη εκτός βάρδιας εμφάνισε και αυτή πυρετό και έμεινε σπίτι της.

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου, έγιναν δειγματοληπτικά τεστ σε 17 άτομα και βρέθηκαν τέσσερα θετικά τεστ, που αφορούν σε τρία παιδιά (ανάμεσά τους και ο 17χρονος) και την προαναφερθείσα εργαζόμενη. Ο κ. Γιαννόπουλος διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν λήφθηκαν άμεσα μέτρα ιχνηλάτησης των επαφών των θετικών κρουσμάτων. Κι ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήρθε να κάνει έλεγχο στα 19 παιδιά της δομής και στους εργαζόμενους και έγιναν τα τεστ, δεν είναι γνωστό ακόμα αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Έως αυτή την ώρα εικάζεται πως το παιδί πιθανότατα κόλλησε τον ιό στο σχολείο και τον μετέφερε σπίτι του.

Από την πρώτη κιόλας φάση του κορονοϊού σε όλα τα σπίτια και τα κτίρια του «Χαμόγελου του Παιδιού» εφαρμόζονται με απόλυτη προσοχή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία θέλουν τους εργαζόμενους να φορούν συνεχώς μάσκες, να γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο σε όλους, καθώς και καταγραφή όλων όσων μπαίνουν και βγαίνουν.
Παρ΄ όλα αυτά οι δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχουν περιοριστεί γενικά λόγω της πανδημίας, αλλά συνεχίζονται όσο είναι εφικτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ