Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι σε λειτουργία θα τεθεί εντός της ημέρας η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Στη διασπορά του κορονοϊού και στα μονοκλωνικά αντισώματα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα, ενώ επεσήμανε ότι ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα οι ασθενείς πηγαίνουν στο γιατρό αργά. Μονοκλωνικά αντισώματα

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι σε λειτουργία θα τεθεί εντός της ημέρας η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

«Αρχίζει η διάθεση για 10 νοσοκομεία στην Ελλάδα, αυτά που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μία πενταμελής ομάδα γιατρών θα ελέγχει τα αιτήματα που υποβάλλονται, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση.

Σημειώνεται ότι με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί, προτεραιότητα έχουν οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, οι καρκινοπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι, καθώς και οι έγκυες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε» και ότι είναι σημαντικό να μειώσουμε τη διασπορά του ιού με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει όσοι έχουν συμπτώματα να πηγαίνουν έγκαιρα στον γιατρό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ