Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

Όσοι έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου EUROKINISSI

Άνοιξε πλατφόρμα όπου οι ενήλικες πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού εφόσον έχουν περάσει τρεις μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Η πλατφόρμα άνοιξε μετά τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής και πλέον όσοι έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Οι λεπτομέρειες για την τρίτη δόση του εμβολίου ανακοινώθηκαν από τον Μάριο Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής εμβολιασμών για το θέμα του χρόνου για χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

Τρίτη δόση

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνησττικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η εθνική επιτροπή ανασκόπησε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα στο πλαίσιο εμφάνισης του μετάλλαξης Όμικρον, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε επίσης γνωστό πως το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα νέα ραντεβού θα γίνει από απόψε το βράδυ, μέχρι και το Σάββατο.

Όσον αφορά στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της J&J, το διάστημα των δύο μηνών παραμένει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ