Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα – Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα

Μέχρι σήμερα το όριο για τα ανοικτά γήπεδα ήταν 80% χωρητικότητα μέχρι 25.000 θεατές και μέχρι 8.000 για τα κλειστά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα – Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα

Τα αιτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού για αύξηση της χωρητικότητα στα γήπεδα αποδέχθηκε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα το όριο για τα ανοικτά γήπεδα ήταν 80% χωρητικότητα μέχρι 25.000 θεατές και μέχρι 8.000 για τα κλειστά.

χωρητικότητα στα γήπεδα

Μετά τις εισηγήσεις αποφασίστηκε να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις:

  • να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο,
  • να φορούν υποχρεωτικά μάσκα,
  • να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

Να επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. χωρητικότητα στα γήπεδα

Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:

  • στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
  • στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
  • στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
  • στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων που αφορούν τη χωρητικότητα στα γήπεδα, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν.

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ολομέλεια των εμπειρογνωμόνων σήμερα δούλεψε πάνω στην κωδικοποίηση των μέτρων που της είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουν σε απλοποίηση της ΚΥΑ και αναμένεται επέκταση του τεστ δύο φορές την εβδομάδα σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων όπως για παράδειγμά σε παιδικούς σταθμούς παιδότοπους κλπ.

Παράλληλα, δεν αναμένονται νέα μετρά, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν κι αλλά χρώματα στο χάρτη χωρίς όμως να συνεπάγονται μετρά.

Επίσης, τα μέλη της επιτροπής θα ορίσουν με ακρίβεια ποιος είναι ανοιχτός και ποιος κλειστός στα πρότυπα των χώρων των καπνιστών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ