Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στους εργαζομένους του Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στους εργαζομένους του Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη

Για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, τα  οποία φτάσουν τα δέκα τις τελευταίες μέρες, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τρεις γιατρούς και επτά νοσηλευτές -κυρίως από τις παθολογικές κλινικές- και την κλινική του κορωνοϊού, με δύο εξ αυτών, να νοσηλεύονται ενώ ο ένας ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο.

  Σημειώνεται ότι ο προβληματισμός επεκτείνεται και πανελλήνια καθώς η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι συνολικά 150 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο υποστηρίζει ότι  συνάδελφοί τους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, αντιμετωπίζονται σαν εξιλαστήρια θύματα κατηγορούμενοι για προσωπική ανεύθυνη συμπεριφορά και μάλιστα καλούνται για σχετικές διευκρινήσεις

Την ίδια στιγμή ο σύλλογος υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι που εντοπίζονται θετικοί στον covid-19, ή παρουσιάζουν μια σειρά πιθανών σχετικών συμπτωμάτων, δεν έχουν μια γραπτή τυπική καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούν.

Για το λόγο αυτό ζητούν άμεσα την έγγραφη ενημέρωση όλων σχετικά με μια τυπική και σταθερή διαδικασία, την οποία όλοι οι υπάλληλοι  θα πρέπει να τηρούν στην περίπτωση που αναγνωρισθούν ως θετικά κρούσματα ή εφόσον παρατηρούν κάποια συμβατά ή μη με τον ιό συμπτώματα.

Μεγάλος κίνδυνος κατά τη μεταφορά ασθενών

Στην ανακοίνωση ο σύλλογος εργαζομένων υποστηρίζει ακόμα ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται με τη μεταφορά ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται στην κλινική covid-19  ή έχουν χαρακτηρισθεί πιθανά κρούσματα και χρειάζονται εξέταση αξονικού τομογράφου. Αυτό διότι ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου βρίσκεται σε άλλο κτίριο αρκετά μακριά από την κλινική για τον covid-19. Το αποτέλεσμα είναι η μεταφορά των ασθενών να γίνεται μέσα από διαδρόμους του νοσοκομείου ή ακόμη και από τον προαύλιο χώρο. Κατά τους εργαζόμενους αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με πιθανή διασπορά του ιού, αφού σε όλους τους χώρους κινείται σημαντικός αριθμός εργαζομένων, ασθενών και άλλων πολιτών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ