Κορονοϊός: Δυσεύρετα τα self test πριν την επιστροφή στα θρανία – Παραλαβή από τα σχολεία για όσους δεν πρόλαβαν

Το self test σε πολλά φαρμακεία αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.

NEWSROOM
Κορονοϊός: Δυσεύρετα τα self test πριν την επιστροφή στα θρανία – Παραλαβή από τα σχολεία για όσους δεν πρόλαβαν

Είδος υπό εξαφάνιση αποτελούν τα self test στη χώρα μας, την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με διαφορετικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει αυξημένους ελέγχους.

Όπως έχει ανακοινωθεί, προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν τεστ – αντί για δύο – από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προμηθευτούν ένα self test με δική τους δαπάνη, επιπλέον των δύο τακτικών τους rapid test.

Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές, αλλά και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Είδος υπό εξαφάνιση

«Όντως εμφανίστηκαν αυτές τις τρεις μέρες, παροδικές μεν και τοπικές ελλείψεις, υπαρκτές δε. Και όντως κάποιοι γονείς δυσκολεύτηκαν να προμηθευτούν ή δεν προμηθεύτηκαν καθόλου. Υπήρχε ένας βεβιασμένος σχεδιασμός θα λέγαμε», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές.

«Δυστυχώς, σε πάρα πολλά φαρμακεία της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν δωρεάν self tests. Την επόμενη εβδομάδα δεν ξέρουμε αν θα έχουμε καινούργια παραλαβή και αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Self test στα σχολεία για όσους δεν πρόλαβαν

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test δίνονται σε δελτίο Τύπου των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

  • Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.
  • Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σεφαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ