Δευτέρα 10 Μαϊου 2021

Κορονοϊός : Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα – Δεν είναι μακριά το lockdown λέει ο Χαράλαμπος Γώγος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, με το ένα σοκ να διαδέχεται το άλλο και τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται καθημερινά. Έτσι, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ 1.547 κρουσμάτων πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός : Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα – Δεν είναι μακριά το lockdown λέει ο Χαράλαμπος  Γώγος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα τεθούν σε ψηφοφορία τα εξής μέτρα: Να μπει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη στο 4 Να περιοριστεί η κυκλοφορία στην Αθήνα Καθώς και μία πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ και μία στις 10 το βράδυ Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Όπως αποκάλυψε το MEGA, σε 15 ημέρες η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε γενικό lockdown. Κρίσιμη ημερομηνία είναι η 9η Νοεμβρίου, ενώ μέχρι αυτήν την Παρασκευή θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις.

 Tα επόμενα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για την Κοζάνη και για την Καστοριά που είναι στο κόκκινο.

Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι, δηλαδή να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.

Στο άμεσο διάστημα θα εξεταστεί η διακοπή (απαγόρευση) κυκλοφορίας να γίνεται νωρίτερα από τις 00:30. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη προταθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Αύξηση της τηλεργασίας

Περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών. Ένα μέτρο που είχε ακουστεί, είχε διαψευστεί, αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο.

Tην ίδια στιγμή, η μία μετά την άλλη «κοκκινίζουν» στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αφού, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ