Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊός: Έρευνα της Αρχιεπισκοπής για παράνομη μετάληψη πιστών σε εκκλησία στο Κουκάκι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Έρευνα της Αρχιεπισκοπής για παράνομη μετάληψη πιστών σε εκκλησία στο Κουκάκι

Σάλος έχει προκληθεί, μετά από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, στις οποίες φαίνεται ένας ιερέας να προσφέρει τη Θεία κοινωνία στους πιστούς -παρά την απαγόρευση- από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, στο Κουκάκι.

Έρευνα για αυτό το περιστατικό διεξάγει η Αρχιεπισκοπή, καθώς η πράξη αυτή του ιερέα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, προκάλεσε την έκρηξη γειτόνων, περαστικών, αλλά και όσων είδαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζεται επίσης, ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ