Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός: «Η 38χρονη έχει πιθανότατα μεταδώσει τον ιό και σε άλλους»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορωνοϊός: «Η 38χρονη έχει πιθανότατα μεταδώσει τον ιό και σε άλλους»

Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό έχουν μπει σε εθελούσια καραντίνα.

Η καθηγήτρια παθολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το θέμα, τόνισε ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο κορονοϊός και θεωρεί βέβαιο πως η 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετέδωσε τον ιό και σε άλλους ανθρώπους.

Η κ. Ελένη Γιαμαρέλλου θεωρεί σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορονοϊού.

«Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα».

Η κ. Γιαμαρέλλου ανέφερε πως μια από τις πρώτες κινήσεις οι οποίες γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ανιχνευθούν οι επαφές του νοσούντα.

Επίσης θεωρεί πιθανό ότι ο ιός έχει ήδη μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους στη χώρα μας: «Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δέχθηκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω».

Αναφερόμενη στην κλινική εικόνα της 38χρονης, η κ. Γιαμαρέλου δήλωσε: «Η 38χρονη έχει χαμηλό πυρετό, λίγο πονόλαιμο, λίγο βήχα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι από τα κρούσματα εκείνα που πραγματικά πρέπει να νοσηλευθούν, αλλά επειδή εδώ γίνεται η διερεύνηση για το πρώτο κρούσμα, πολύ σωστά την νοσήλευσαν την ασθενή αυτή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ