Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 ελέγχους έκανε η Τροχαία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 ελέγχους έκανε η Τροχαία

Συνολικά 1.039 ελέγχους πραγματοποίησε η Τροχαία από τις 8 το πρωί του Σαββάτου έως τις 21:00 το βράδυ για να διαπιστώσει την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αξιωματικοί της τροχαίας βεβαίωσαν 24 παραβάσεις. Εξ αυτών οι 18 για μη χρήσης μάσκας σε αστικά λεωφορεία, ενώ στα διόδια Αφιδνών – Ελευσίνας, 6 λεωφορεία του ΚΤΕλ εντοπίστηκαν με υπεράριθμους επιβάτες. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο, μέχρις ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι έγιναν σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης Μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα συνεχιστούν εντατικά, λόγω και της μεγάλης μετακίνησης των αδειούχων του καλοκαιριού.

Έλεγχοι και από το Λιμενικό

Πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε από σήμερα το Λιμενικό Σώμα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Πυκνοί συρμοί

Με πυκνότερα δρομολόγια διευκολύνει από σήμερα και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) τους εκδρομείς του Αυγούστου, αλλά και όσους παραμένουν στην πρωτεύουσα, καθώς στα έκτακτα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το πρωί προβλέπεται ότι στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στα 7 λεπτά. Αναφορικά με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αυξάνεται κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των οχημάτων, ενώ απαγορεύεται η είσοδος από την μπροστινή θύρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ