Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα 26 κρούσματα στο γηροκομείο “υγειονομική βόμβα” στα Γιάννενα – ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλαίσιο της διερεύνησης θα εξεταστούν αφενός οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το συγκεκριμένο Κέντρο Φροντίδας και αφετέρου η τήρηση των κανόνων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα 26 κρούσματα στο γηροκομείο “υγειονομική βόμβα” στα Γιάννενα – ΒΙΝΤΕΟ

Η “υγειονομική βόμβα” που έκρυβε ο οίκος ευγηρίας στα Γιάννενα προκαλεί  αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε η 6η ΥΠΕ για το γηροκομείο όπου επιβεβαιώθηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, στο πλαίσιο της διερεύνησης θα εξεταστούν αφενός οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το συγκεκριμένο Κέντρο Φροντίδας και αφετέρου η τήρηση των κανόνων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Οίκο Ευγηρίας ανέρχονται σε 26 με ορισμένους να έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία Φιλιατών, Άρτας και Πρέβεζας αφού πρώτα έχει εκτιμάται η κατάστασή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί ηλικιωμένοι αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλοι είναι κατάκοιτοι και η κατάστασή τους μετά την λοίμωξη επιδεινώνεται.

Ήδη βαριά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και των Φιλιατών.

Περιθώρια νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπάρχουν καθώς οι τρεις Μονάδες Λοιμωδών με 55 συνολικά κλίνες είναι γεμάτες.

Οι διαδικασίες για τέταρτη Μονάδα επισπεύδονται ενώ το Νοσοκομείο Χατζηκώστα διαθέτει άμεσα τέσσερις κλίνες για νοσηλεία περιστατικών και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία 24 κλίνες στους χώρους του Πολυδύναμου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ