Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 – 11 ετών

Τι ειπώθηκε για τον εμβολιασμό των παιδιών στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 – 11 ετών EUROKINISSI

Στην ημερομηνία που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών αναφέρθηκαν κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας για τις μεταλλάξεις του φονικού ιού η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι «η εξέλιξη της πανδημίας μας επιφυλάσσει συνεχώς ανατροπές. Από τις 26 Νοεμβρίου που αναγνωρίστηκε η παραλλαγή Όμικρον δημιουργήθηκε παγκόσμιος συναγερμός. Προβλέπεται ότι η Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα τους επόμενους μήνες και περισσότερα από μισά κρούσματα θα οφείλονται σε αυτήν… Είναι εξαιρετικά απίθανο οι μεταλλάξεις να ακυρώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε ως αισιόδοξο». Η ίδια συνέχισε: Η βράχυνση του τρόπου χορήγησης της τρίτης δόσης συμβάλλει στη μέγιστη προστασία από τη μετάλλαξη».

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε: «Το ποσοστό των εμβολιασμένων με μία δόση έχει ξεπεράσει το 77% στον ενήλικο πληθυσμό. Στο 73% κυμαίνονται οι πλήρως εμβολιασμένοι. 1.710.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί. Μέσα σε δέκα ημέρες κλείστηκαν ένα εκατομμύριο ραντεβού. Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά 5-11 ετών. Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ