Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Τρία ακόμα άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, στον οικισμό των Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, σε σύνολο 133 δειγμάτων που ελήφθησαν. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, εξήγησε ότι τα δείγματα αυτά εξετάστηκαν σε τοπικό επίπεδο, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα από 200 δείγματα που έλαβε ο ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η καταγγελία του Δημάρχου Κιλελέρ, την οποία μεταφέρει το onlarissa.gr, σύμφωνα με την οποία εκατοντάδες Ρομά από τη Νέα Σμύρνη έχουν μετακινηθεί από την περασμένη Πέμπτη, όταν υπήρχαν οι πρώτες φήμες για καραντίνα στην περιοχή, κυρίως σε χωριά κοντά στη Λάρισα, όπου υπάρχουν κάποιες οικογένειες Ρομά.

Εν τω μεταξύ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, έστησαν τις υποδομές από τις οποίες θα γίνεται η τροφοδοσία των κατοίκων της Νέας Σμύρνης που διαμένουν εντός του χώρου καραντίνας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Λάρισας

Στην πόλη της Λάρισας επικρατεί αναστάτωση μόλις έγιναν γνωστά τα θετικά κρούσματα του ιού στον οικισμό. Η ανησυχία είναι διάχυτη, καθώς υπάρχει ο φόβος της διάδοση του κορονοϊού, από τη στιγμή που οι Ρομά κυκλοφορούσαν διαρκώς στην ευρύτερη περιοχή και κανείς δεν γνωρίζει ποιες επαφές μπορεί να είχαν.

Η άφιξη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά στη Λάρισα τους ανακούφισε, καθώς έδειξε το άμεσο ενδιαφέρον της πολιτείας, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι τους ζήτησαν να βάλουν όλο το νομό σε καραντίνα για να προστατευτούν από την μετάδοση της νόσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ