Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός – Βρετανία: Υπαρκτός ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι φοιτητές στις πόλεις των πανεπιστημίων τους για τα Χριστούγεννα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορωνοϊός – Βρετανία: Υπαρκτός ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι φοιτητές στις πόλεις των πανεπιστημίων τους για τα Χριστούγεννα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μετακινηθούν οι φοιτητές από τις πόλεις των πανεπιστημίων τους στη διάρκεια των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να προστατευθεί η εκπαιδευτική κοινότητα, άφησε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ.

Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC κι όταν ρωτήθηκε «αν θα ζητηθεί από τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία, να παραμείνουν στις περιοχές που βρίσκονται τα πανεπιστήμιά τους», ο Χάνκοκ απάντησε πως «με την κατάσταση που βιώνουμε, έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα και μια από τις βασικές μας προκλήσεις, είναι να διασφαλίσουμε πως οι πολίτες θα είναι όσο περισσότερο ασφαλείς γίνεται».

Η τοποθέτηση αυτή του Βρετανού υπουργού Υγείας προέκυψε έπειτα από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που προκύπτουν σε πανεπιστήμια της χώρας, με φοιτητές να έχουν τεθεί σε καραντίνα στις πανεπιστημιακές τους εστίες, σε Γλασκώβη, Νταντί και Λίβερπουλ. Μάλιστα, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης εντοπίστηκαν 120 θετικά κρούσματα μεταξύ φοιτητών και 600 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπόρις Τζόνσον  είχε δηλώσει ότι τα πανεπιστήμια έχουν λάβει «σαφές αίτημα να μην στείλουν τους μαθητές στο σπίτι τους σε περίπτωση εμφάνισης εστίας κορωνοϊού, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση σε ολόκληρη τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ