Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Κως: Διπλή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό – Ακινητοποιήθηκαν με πυροβολισμούς – ΒΙΝΤΕΟ

Αναφορά στις επιχειρήσεις έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τόνισε πως "τα στελέχη του λιμενικού σώματος απέδειξαν ακόμα μία φορά την αποτελεσματικότητά τους".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κως: Διπλή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό – Ακινητοποιήθηκαν με πυροβολισμούς – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Δύο ταχύπλοα σκάφη σε θαλάσσια περιοχή στην Κω που μετέφεραν συνολικά 37 μετανάστες, ακινητοποίησαν οι λιμενικές αρχές έπειτα από καταδίωξη, ενώ συνέλαβαν και τους τρεις φερόμενους ως διακινητές, χειριστές των σκαφών.

Ειδικότερα, οι δύο διαφορετικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με λίγη ώρα διαφορά στη θαλάσσια περιοχή Θέρμα της Κω, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, οι χειριστές των δύο ταχύπλοων προέβησαν σε απόπειρες εμβολισμού προς τα σκάφη του λιμενικού με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η ακινητοποίησή τους με στοχευμένες βολές ακρίβειας.

Είχαν προηγηθεί χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων στα οποία τα ταχύπλοα δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πριν από την ακινητοποίηση, οι άνδρες του λιμενικού προέβησαν σε προειδοποιητικές βολές.

Σκάφος λιμενικού

hcg.gr

Γιάννης Πλακιωτάκης: “Χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα η καταδίωξη και σύλληψη των διακινητών”

Αναφορά στις επιχειρήσεις έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τόνισε πως “τα στελέχη του λιμενικού σώματος απέδειξαν ακόμα μία φορά την αποτελεσματικότητά τους”.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας. Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο», αναφέρει ο υπουργός.

Γιάννης Πλακιωτάκης

Eurokinissi

Καταδίωξη στην Κω: Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Βραδινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ” ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων είκοσι (20) αλλοδαπών.

Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή (“ΘΕΡΜΑ” ν. Κω), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων δεκαεπτά (17) αλλοδαπών.

Πηγή: hcg.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ