Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Κως: Συνελήφθη κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούσε μετανάστες μέσω Τουρκίας

Στο πλαίσιο εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί στην πόλη της Κω, κοντά στο επιβατικό λιμάνι. Οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κως: Συνελήφθη κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών που διακινούσε μετανάστες μέσω Τουρκίας

Κύκλωμα που εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, τη διαμονή τους στην Κω και εν συνεχεία στη διευκόλυνση προώθησής τους στην ενδοχώρα εξάρθρωσαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχή Κω, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω (ΚΕΑ), στελεχών της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. (Ο.Π.Κ.Ε) και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο νησί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί στην πόλη της Κω, κοντά στο επιβατικό λιμάνι. Οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατόπιν περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών, κι ένας 25χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του άρθρου 187 του Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση) καθώς και των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/2014. Ο 39χρονος Έλληνας φέρεται ως ηγετικό στέλεχός της, ενώ ένας επιπλέον αλλοδαπός, φερόμενος επίσης ως ηγετικό στέλεχος, αναζητείται.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Έλληνας κι ο 25χρονος αλλοδαπός φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, εν συνεχεία τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους στο νησί.

Ο 29χρονος και η 48χρονη, Έλληνες, τους εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας σε χώρο της 48χρονης, εντοπίστηκαν άλλοι τρεις ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού αναλύει κι επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών τής εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης στην Κω και σε άλλα σημεία, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ